Održana 6. godišnja konferencija Human Resource Management Arena

U ZAGREBU je 9. i 10. listopada održana 6. godišnja konferencija Human Resource Management Arena - konferencija o upravljanju ljudskim resursima, u organizaciji Infoarena kongresne aktivnosti d.o.o.

Svrha ove konferencije jest na jednom mjestu okupiti stručnjake i aktualna znanja i novosti iz područja ljudskih resursa, dati uvid u zbivanje u HR zajednici, te omogućiti razmjenu znanja među kolegama. Jedan od važnih ciljeva konferencije je da sudionici međusobno obnove postojeća i stvore nova poznanstva kroz formalna i neformalna druženja.

Program je obuhvaćao centralnu poziciju upravljanja ljudskim resursima u poslovanju poduzeća, ali i utjecaj na društvo općenito. Konferencija je podijeljena na nekoliko cjelina: opće poslovne teme koje se tiču ljudskih resursa, osnovne teme upravljanja ljudskim resursima te prezentacije najboljih praksi u upravljanju ljudskim resursima.

Tijekom dva dana održavanja konferencije sudionici su imali priliku poslušati predavanja uglednih predavača na 13 tema iz područja ljudskih resursa. Od predavača konferencije organizatori posebno izdvajaju: Femi Badaki i Mirjana Kačavenda, Svjetska banka – "HR za stolom – što to znači, koliko stolova ima, kako ostati za stolom".

"Ovo je 6. konferencija i do sada najmasovnija, i mislim da to govori o tome koliko se funkcije kao takve etablirane u hrvatskoj ali i u regiji. Ono što mi se posebno sviđa što konferencija poprima regionalni karakter, i mislim da to govori o razvoju funkcije I potrebama za tom funkcijom koja je prepoznata u organizacijama", rekla je Kačevenda.

Emil Tedeschi, Atlantic Grupa: "Utjecaj ljudskog kapitala na određivanje vrijednosti kompanije". Govoreći u svojem predavanju Tedeschi se služio raznim poslovicama tako je iskoristio i onu da je talent 5 posto a rad 95 posto. Istaknuo je da ga puno više zanima međuljudski odnosi u kompaniji nego profitabilnost tvrke.

Posebno zanimanje je izazvalo i predavanje Martine Bajs, Voditeljice razvoja zaposlenika, Vipneta: "Upravljanje karijerom i talentima", koja je predstavila HR u Vipnetu i na koji način oni upravljaju talentima.

Više o konferenciji možete pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.