Odvjetnik Anto Nobilo na sudu zbog šamaranja 15-godišnjaka

NA PREKRŠAJNOM sudu u Zagrebu danas je održano prvo ročište u postupku protiv zagrebačkog odvjetnika Ante Nobila, koji se tereti da je 26. prosinca prošle godine u uličnom sukobu ošamario 15-godišnjeg F.Z.

Pred sucem Darjanom Bižupićem svoj je iskaz dao Nobilov suvozač, koji se toga dana zajedno s njim vozio u automobilu i koji je bio prisutan kada je Nobilo na zelenom valu u centru grada zaustavio automobil pred kontejnerima za smeće koje je grupa dječaka prepriječila na cesti, nezadovoljna zbog toga što Gradsko poglavarstvo nije održalo obećanje da će im dodijeliti igralište u kvartu.

Nobilo je, iziritiran obustavljenim prometom, prema navodima policije, pokušao pomaknuti jedan od kontejnera, te je tom prilikom došao u sukob sa 15-godišnjim F.Z., kojega je napao i ošamario.

Nobilov suvozač: On se samo branio

Današnji svjedok, čije je ime ostalo nepoznato, pred sucem kazao kako navodni napad i šamar nije vidio jer je sjedio u automobilu, no da misli da se Nobilo samo branio.

Izjavu je dalo još nekoliko svjedoka, a među njima i fotoreporter Pixela M. Lukunić, koji je snimio napad, a koji je izjavio kako je ošamareni mladić nakon toga pao na pod, no da vjeruje da napad nije bio takve snage da je dječaka mogao oboriti na tlo.

Nobilo nakon izlaska iz sudnice nije želio dati nikakvu izjavu, rekavši tek kako nema komentara, te da to isto on savjetuje svim svojim klijentima.

Grupa dječaka koja je blokirala promet na zelenom valu, među kojima je bio i F.Z., također je u sukobu zaradila prekršajne prijave zbog kršenja zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.