Oglasila se HDZ-ovka koja je strane radnike nazvala "škurima, crnima, malima"

Screenshot: TV Dalmacija

Danica Baričević, HDZ-ova saborska zastupnica i vijećnica u skupštini Splitsko-dalmatinske županije, gostovala je prošlog tjedna u emisiji Otvoreni studio na Televiziji Dalmacija. Voditeljica joj je pri kraju emisije postavila pitanje o nedostatku radne snage, odnosno o dolasku stranih radnika u Hrvatsku. 

Voditeljicu je zanimalo je li se Hrvatska pripremila za takav priljev radne snage iz drugih zemalja i kultura. "Činjenica je da smo se ulaskom u Schengen i europodručje otvorili. Tržište rada je otvoreno, ono je stabilno", rekla je. 

"Nismo se baš dobro pripremili"

Dolazak stranih radnika je povezala s "rekordnim turističkom prihodom" zbog kojeg nedostaje radne snage za ugostiteljstvo. "Događa nam se sada situacija da uvozimo jeftinu radnu snagu iz Bangladeša, Indije... Evo ja koja dođem u Zagreb prolazim ulicom i šetam, puno je više tih škurih, crnih i malih", požalila se Baričević. 

"Mislim da se tu baš nismo dobro pripremili, da tu ima prostora da napravimo nekakvu strategiju. Ali gledajte, vama nema tko raditi, a njima su vam ove plaće bogovske, s obzirom na uvjete u kakvima oni žive tamo", zaključila je. 

Danas kaže: To je zlonamjerno interpretirano

HDZ-ovka se danas oglasila o svojoj izjavi. Tvrdi da su ju mediji "zlonamjerno interpretirali".

"Izjava s mojeg gostovanja u emisiji Otvoreni studio TV Dalmacije koja se trenutno objavljuje po različitim portalima je zlonamjerno interpretirana i ne odgovara mojim stavovima.

Naime, ogromna većina stranih radnika u Hrvatskoj se ponaša vrlo pristojno i disciplinirano. Ljudi rade, zarađuju pošteno svoj kruh. To treba poštovati. 

Useljenička politika je važan dio demografske politike. Vlada će kao i za sva druga pitanja naći rješenja i odgovore na ove izazove, i to na način da se zadovolje potrebe tržišta rada i pritom očuvaju identitet i vrijednosti hrvatskog naroda.🇭🇷💙", napisala je na Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.