Oglasile se sirene u Tel Avivu. Izraelci: Presreli smo projektil zemlja-zemlja

Ilustracija: EPA

Sirene upozorenja oglasile su se danas u izraelskoj gospodarskoj prijestolnici, Tel Avivu, nakon što su sustavi protuzračne obrane presreli jedan projektil zemlja-zemlja nakon što je otkriven da prelazi iz Libanona, priopćila je izraelska vojska. Vojska je objavila kartu na kojoj se vidi gdje su sve sirene oglašene.

Nije bilo izvješća o šteti ili žrtvama, a vojska je rekla da nema promjena u uputama civilne obrane za središnji Izrael. Sirene upozorenja također su se oglasile u drugim područjima središnjeg Izraela, uključujući grad Netanya.

Višemjesečni sukob se naglo intenzivirao

Pokret Hezbolah u Libanonu, koji podržava Iran, ispalio je stotine projektila i raketa na Izrael posljednjih dana dok se višemjesečni sukob preko granice s južnim Libanonom naglo intenzivirao.

Izraelska vojska ovog je tjedna izvela svoje najteže zračne napade u ratu, ciljajući vođe Hezbolaha i pogađajući stotine ciljeva duboko u Libanonu, u kojima je ubijeno više od 500 ljudi i ranjeno više od 1800. Jučer je u napadu u Bejrutu ubijen viši zapovjednik Hezbolaha Ibrahim Kubaisi, koji je vodio raketne i raketne snage ove skupine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.