"Okus doma" već skupio polovinu novca za pokretanje kuhinje koju će voditi izbjeglice

Foto: Okus doma

KULINARSKO jezični kolektiv Okus doma koji okuplja 30-ak izbjeglica i volontera iz Sirije, Senegala, Nigerije, Etiopije, Afganistana i Hrvatske, već je peti dan crowdfunding kampanje na platformi Indiegogo prikupio pola željenog iznosa, odnosno preko 8 000 dolara, za opremanje kuhinje, ali i pokretanje zadruge kako bi se izbjeglice osamostalile na tržištu rada. Ovom kampanjom Okus doma radi i na razbijanju predrasuda o izbjeglicama koji žive u Hrvatskoj kroz razmjenu kulinarskih umijeća, javlja Inicijativa za podršku izbjeglicama "Dobrodošli".

Okusu doma za opremanje kuhinje i kupnju osnovnih kuhinjskih aparata, kojim bi pokrenuli catering specijaliziran za afričke, arapske i blisko-istočne okuse, potrebno je 100 000 eura. Novac možete donirati ovdje, minimalnim iznosom od 30 kuna, a maksimalnim od 6 000 kuna.

Simbolična zahvala za sve one koji doniraju bit će promotivni materijali Okusa doma, kao što su kuhače, pregače, kuharice, škole kuhanja, organizacije rođendanskih zabava i poslovnih ručkova, priopića je Inicijativa. Uz to, kampanju prate i javni kulinarski festivali.

Ukoliko se skupi iznos veći do početno zadanog, bit će iskorišten za kupovinu rabljenog automobila za dostavu hrane. Osim toga, dodatna sredstva omogućila bi i opremanje omanjeg restorana u prostoru kuhinje.



Kampanja je pokrenuta 14. listopada 2015. i trajat će sve do 5. studenog, a već peti dan prikupila je pola željenog iznosa (8.450 dolara). Najave svih aktivnosti nalaze se na web stranici i Facebook profilu Okusa doma. Okus doma projekt je Centra za mirovne studije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.