Olimpijac Nikolaj Pešalov na listi SRP-a: Narod je umoran od kapitalizma!

SOCIJALISTIČKA radnička partija, stranka koju je osnovao pokojni Stipe Šuvar, danas je u Splitu predstavila svoj program i kandidate za X. izbornu jedinicu.

I dok su povratak socijalizmu, planskoj ekonomiji i radničkom samoupravljanju, kao i izlazak iz NATO-a, odustajanje od EU, besplatno zdravstvo i školstvo za sve te ukidanje vjeronauka u školama dobro poznate programske odrednice SRP-a, stranka je javnost uspjela iznenaditi time što će je kao drugi na listi u X. izbornoj jedinici predstavljati proslavljeni olimpijac Nikolaj Pešalov.

U Europskoj uniji ti drugi određuju kako da živiš, što da jedeš i gdje da spavaš

Ovaj dizač utega sa splitskom i bugarskom adresom, osvajač zlata za Hrvatsku na Olimpijadi u Sidneyu i bronce u Ateni, napomenuo je kako potječe iz obitelji radnika i da mu je ideologija SRP-a bliska. Pri predstavljanju programa kazao je kako želi promjene u Hrvatskoj koju također smatra svojom zemljom, iako već godinama u principu živi u Bugarskoj.

"Živim u državi koja je deset godina u Europskoj uniji i Hrvatskoj bih preporučio da ne ulazi. Druge države ti tamo diktiraju kako da živiš, što da jedeš, gdje i zašto da spavaš", poručio je biračima Pešalov.

Tvrdi da je frustriran praznim obećanjima domaće vladajuće političke garniture i lošom ekonomskom situacijom. "Bio sam im dobar kad sam primao medalje i kad su se slikavali sa mnom. Bilo je tad puno obećanja, a poslije ništa. Ja imam djecu koju moram hraniti, a ne mogu jesti medalje, pehare ni pohvale. Završio sam sa uspješnom sportskom karijerom, a bilo je kao da nikad nisam ni bio u ovoj državi", požalio se Pešalov.

Neću u HDZ jer nisam čovjek kojeg se može kupiti kao kilu krumpira

Napomenuo je kako je SRP za njega bio jedini izbor, a u HDZ i ostale stranke nije želio jer "nije čovjek kojeg se može kupiti kao kilu krumpira ili paprika".

"Nadamo se dobrim rezultatima, narod je već umoran od kapitalizma. Sve upućuje na to da će HDZ biti poražen, pa naši birači ne moraju glasati protiv njih tako što će glas dati SDP-u. Mogu glasati i za nas", zaključio je nositelj liste SRP-a u X. jedinici Ranko Adorić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.