Gradonačelnik Londona: Omikron je postao dominantan soj, užasno sam zabrinut

GRADONAČELNIK Londona rekao je da je "užasno zabrinut" zbog ubrzanog porasta zaraze varijantom omikron u tome gradu.

Sadiq Khan je također dodao kako je omikron sada "dominantna varijanta" u Londonu i da je "užasno zabrinut" zbog broja izostanaka s posla medicinskih djelatnika te zaposlenika u vatrogasnoj službi i policiji.

"To je veliki problem. Imamo velik broj zaraženih u Londonu, što dovodi do izostanka s posla u javnim službama koje onda ne funkcioniraju na optimalnoj razini", rekao je Khan, a prenosi Sky News.

"Sada smo područje s najvećim brojem slučajeva zaraze"

Prema najnovijim podacima, u bolnicama diljem Londona sada se nalaze 1534 pacijenta zaražena covidom-19, što je povećanje od 28.6% u odnosu na prošli tjedan. Diljem Ujedinjenog Kraljevstva hospitalizirano je 7611 osoba s koronavirusom (porast od 2% prema prošlome tjednu).

"Sada smo područje s najvećim brojem slučajeva zaraze. Omikron je postao dominantna varijanta te smo u 24 sata imali 27.000 novih slučajeva covida. Užasno sam zabrinut zbog broja građana Londona koji su zaraženi ovim sojem. U porastu je i broj hospitalizacija", kazao je Sadiq Khan.

Financijska potpora tvrtkama

Gradonačelnik Londona je pozvao britanske vlasti da osiguraju financijsku potporu tvrtkama pogođenim pandemijom kako ne bi došlo do propadanja kompanija ili otpuštanja radnika.

"To je ključno - vlada mora osigurati financijski paket mjera, bespovratna sredstva, 100% olakšice za poslovanje", rekao je Khan.

"Ako vlada to ne učini, mnoge će tvrtke propasti i deseci tisuća ljudi bi mogli izgubiti posao", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.