Opet je palo smeće od CEZIH-a

Foto: Čitateljica Indexa

Opet je pao CEZIH, državno smeće od sustava za lijekove i uputnice.

Sustav koji gotovo da više ne radi nego radi, prvo je bio nedostupan od petka do ponedjeljka, no onda je ponovno pao u utorak. 

Jutros je ponovno pao.

Index je poslao upit HZZO-u zašto je i danas CEZIH kolabirao.

"Tijekom jutra došlo je do poteškoće u radu servisa za provjeru obveznog zdravstvenog osiguranja. Problemi su otklonjeni i sustav uredno radi.

Za vrijeme trajanja poteškoća korisnici sustava CEZIH bili su u mogućnosti provjeriti obvezno osiguranje osiguranika na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje www.hzzo.hr", odgovorio nam je glasnogovornik HZZO-a.

U utorak su nam iz HZZO-a na naše pitanje zašto sustav (opet) ne radi odgovorili sljedeće:

"Danas od jutarnjih sati uočene su poteškoće u radu sustava CEZIH (Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske) zbog kojih pojedini dijelovi sustava nisu bili dostupni. Nakon radova, koji su trajali od petka 26.7.2024. do ponedjeljka 29.7.2024., trenutačno je u tijeku optimizacija rada sustava na novoj platformi, uslijed čega je došlo do navedenih problema. 

Uspostava rada sustava na novoj platformi zahtjevan je tehnički proces te se ispričavamo svim korisnicima sustava, kao i osiguranicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na današnjim poteškoćama. Sustav je osposobljen, no napominjemo kako su u idućih par sati moguće manje, sporadične poteškoće u radu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.