Orban: Ako se Trump vrati u Bijelu kuću, otvorit ću nekoliko boca šampanjca

Foto: EPA

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da će otvoriti "nekoliko boca šampanjca" ako se Donald Trump vrati u Bijelu kuću.

Orban bi trebao ugostiti kolege čelnike EU na summitu u Budimpešti nekoliko dana nakon američkih predsjedničkih izbora koji se održavaju 5. studenog.

"Otvorit ćemo nekoliko boca šampanjca ako se Trump vrati", rekao je Orban, opisujući summit EU u studenom kao trenutak da se "blok ujedini kako bi pokušao pronaći zajednički glas".

Orban: Trump će odmah djelovati kako bi uspostavio mir

Orban je rekao da Trump, ako bude izabran za predsjednika, neće čekati do svoje inauguracije, već će odmah djelovati "kako bi uspostavio mir" između Ukrajine i Rusije "tako da kao europski čelnici nemamo ništa za izgubiti". Dodao je: "Prvo moramo reagirati intelektualno, filozofski, a zatim strateški."

Inače, Trump je u više navrata tvrdio da bi mogao donijeti mir u Ukrajini "vrlo brzo", ne nudeći nikakve detalje o tome kako bi se moglo postići trajno rješenje.

Orbanovi stavovi o ruskoj invaziji blisko odražavaju stavove Trumpa, kojeg je američka potpredsjednica i demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Harris optužila da ponavlja ideje Vladimira Putina, piše Guardian.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.