Orban na utakmicu došao s kartom velike Mađarske. Milanović: Ja ću se na to nasmijati

Foto: Viktor Orban/Instagram

HRVATSKI predsjednik Zoran Milanović izjavio je danas da službeni Zagreb ne bi trebao reagirati na potez mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je na Instagramu objavio kako za mađarsku nogometnu reprezentaciju na prijateljskoj utakmici s Grčkom navija noseći zastavu "Velike Mađarske".

"Ja ću se na to nasmijati. Njegove aspiracije prema Hrvatskoj se svode na to da mjesec dana krstari Jadranom u 8. mj i nađemo se na večeri", rekao je Milanović. "Ne bi tome pridavao ozbiljniju pozornost. Kakve susjede imamo, to (Mađarska) je još najbolji." 

Milanović je rekao i da je protivljenje Austrije proširenju šengenskog prostora obračun nekih članica EU preko leđa Hrvatske u koji se Beč uključio iz unutarnjopolitičkih razloga.

"Razgovarat ću s austrijskim kancelarom"

Austrijski ministar unutarnjih poslova Gerhard Karner više se puta proteklih dana usprotivio proširenju šengenske zone jer smatra da prostor slobodnog kretanja ljudi među 22 članice EU ne funkcionira, što se vidi po pojačanim ilegalnim migracijama.

Austrija se dosad nije protivila ulasku Hrvatske u šengensku zonu, koji se očekuje početkom 2023. Konačnu odluku donijet će Vijeće za pravosuđe i unutarnje poslove, koje se sastaje 8. i 9. prosinca u Bruxellesu.

"Te izjave zabrinjavaju, to je neki obračun... Preko naših leđa, nekih drugih članica EU u koji se uključila Austrija, koja ima nekih nejasnih unutarnjopolitičkih razloga zašto to rade. Sve u svemu, nije dobro", izjavio je novinarima Milanović.

On će se u srijedu sastati s austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom, koji stiže u posjet Zagrebu. "Nadam se da će biti riješeno, ja ću razgovarati s kancelarom i to zagovarati, više od toga ne mogu", rekao je Milanović.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.