Orešković napala HDZ-ovu požešku županicu: "Čista zlouporaba vlasti"

Foto: Patrik Macek, Slavko Midzor/PIXSELL

Zastupnica Dalija Orešković (DOSIP) prozvala je danas u saboru požeško-slavonsku županicu za zlouporabu vlasti i položaja.

Kada županica Antonija Jozić daruje 20.000 eura proračunskog novca za izgradnju galerije i knjižnice jedne župe u BiH, to nije išta drugo nego čista zlouporaba vlasti i položaja, koji se, "kao i uvijek", od HDZ-a maskira u priču o domoljublju, ljubavi prema bližnjemu, vjeri, skrbi za Hrvate u BiH, rekla je zastupnica.

"Naravno da je to samo licemjerna maska, a u pozadini svega je zlouporaba i privatizacija i države i našeg zajedničkog novca u njihove privatne svrhe", rekla je.

HDZ-ovac: Sektor mljekarstva traži smanjenje PDV-a na sir i mliječne proizvode

Zastupnik Ivan Dabo (HDZ) izjavio je kako je Udruga proizvođača paškog sira, u ime cijelog sektora mljekarstva, uputila molbu vladi da smanji stopu PDV-a na sir i mliječne proizvode s 25 na stopu od nula do pet posto.

"Cilj je olakšati tom sektoru poslovanje", rekao je zastupnik u saborskom govoru na slobodnu temu.

Problemi u svakodnevnom poslovanju

Naglasio je da visoka stopa PDV-a stavlja domaće proizvođače u nekonkurentan položaj u odnosu na proizvođače iz drugih zemalja, pa je smanjenje stope PDV-a s 25 na stopu od nula do pet posto, nužno.  

Prenio je i da spomenuta Udruga ukazuje na određene probleme u svakodnevnom poslovanju, uključujući rast troškova, velika porezna opterećenja i smanjenje proizvodnje mlijeka. Proizvodnja ovčjeg mlijeka na Pagu se u prošloj godini smanjila za 20 posto, rekao je Dabo, tumačeći kako je ključni razlog za to što mlađe generacije ne nastavljaju obiteljsku tradiciju ovčarstva i stočarstva.

Jurčević: BiH, pa ni Armije BiH, ne bi bilo bez pomoći Hrvatske

 Navodeći kako se i u saboru odavno mogla čuti teza da je hrvatska država izvršila agresiju na BiH, Josip Jurčević (NZ) podsjetio je na neke činjenice koje su, kaže, nedvojbeno utvrđene u ekspertizi na Haaškom sudu.

Bosne i Hercegovine kao države, pa ni Armije BiH, ne bi bilo da nije bilo goleme, svekolike pomoći Hrvatske, rekao je zastupnik, navodeći da su prvi redarstvenici Armije BiH, njih više stotina, obučavani u Hrvatskoj, da je niz časnika HV upućivan na služenje u Armiju BiH, da je više od 10.000 pripadnika Armije BiH liječeno u hrvatskim bolnicama.

U Hrvatskoj je zbrinuto više od 400 tisuća Bošnjaka, izbjeglica, a hrvatske institucije su za djecu osigurale bošnjački nastavni program, podsjetio je.

"Najveći paradoks, prema mišljenju Carle del Ponte (bivše glavne haaške tužiteljice) je, da je javno ozloglašeni Dario Kordić zapravo nevin, odnosno da je  optužen na temelju krivotvorenih dokumenata koje je poslao dio hrvatskoga MUP-a i na temelju lažnog svjedočenja“, izjavio je zastupnik. Naveo je da o tome postoje podaci Carle del Ponte koji su bili na "određeni način skriveni", no da ih je on, 2009. kao ekspert izvukao na šokantnom procesu protiv šestorice Hrvata iz BiH.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.