Osječko-baranjski SDP: Županija nam je odbila pokazati informacije o očevidu požara

Foto: Hina

Predsjednica osječko-baranjskog SDP-a Sanja Bježančević ocijenila je da se situacija oko požara u Tvornici za preradu plastike Drava International svela na jeftino politikantstvo HDZ-a i na bježanje od odgovornosti. Bježančević je na konferenciji za novinare održanoj u Osijeku pod nazivom "Što župan skriva?" rekla da se od trenutka izbijanja požara radi o očitom skrivanju informacija. Upitala je pritom "što se točno zataškava i zašto nema transparentnog postupanja i informiranja građana o nalazima".

Napomenula je da su na posljednjoj sjednici županijske Skupštine tražili dostavu zapisnika o provedenim očevidima u postupku izdavanja dozvole za gospodarenje otpadom Dravi International, ali ih je prije nekoliko dana odbilo tajništvo, pozivajući se na Zakon o općem upravnom postupku.

SDP-ov vijećnik u Skupštini Boris Piližota smatra da je "HDZ-ova vertikala kriva i odgovorna za požar u Osijeku". "Ako oni smatraju da nije, neka se krivci jasno istaknu, neka se sankcioniraju i neka se naprave preporuke i poboljšanja funkcioniranja samog sustava", poručio je Piližota.

Osvrnuvši se na preliminarne rezultate jučer objavljene analize po kojoj ne postoji rizik za zdravlje potrošača u Osijeku, Piližota je naglasio kako svi "eminentni stručnjaci za tu tematiku ističu da to nije problem koji će trajati mjesec dana, nego pet, deset i više godina". "Situacija nikada nije bila zahtjevnija kada je riječ o budućem zdravlju svih, i djece i odraslih, koji žive i Osijeku i okolici", ustvrdio je Piližota.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.