Osniva se stranka BM365 Idemo delat. Šef joj je čovjek iz afere CijepiSe

Screenshot: Instagram

Osniva se stranka BM365 Idemo delat!, na čijem čelu će biti Vinko Kojundžić, vlasnik firme Cuspis, koji je široj javnosti postao poznat u aferi oko izrade web stranice za cijepljenje Cijepi se te kao fotograf ministra zdravstva Vilija Beroša.

"Pozivamo vas na Osnivačku skupštinu stranke BM365 IDEMO delat! koja će se održati danas 10.10.2024. u 18h u velikoj dvorani zgrade Mjesne samouprave GČ Podsused-Vrapče, Sigetje 2 u Gajnicama.

Nakon skupštine novoizabrani predsjednik stranke dat će izjavu za medije. Zahvaljujem se na Vašem dolasku", stoji u priopćenju gradskog zastupnika Bandićeve stranke Dejana Kljajića, potpisanog u ime inicijativnog odbora.

BM sada ne znači Bandić Milan, nego "Bolje možemo". 

Kojundžić: Zagreb ne funkcionira, idemo se udružiti, bez obzira jesmo li lijevo, desno, centar ili nismo ništa

Kojundžić je video o osnivanju stranke objavio na društvenim mrežama. Na početku videa muškarac koji razgovara s Kojundžićem govori da su vijest o osnivanju stranke prenijeli svi mainstream mediji u Hrvatskoj i da "cijeli Zagreb o tome bruji". 

"Udruga Bolje možemo je dva mjeseca stara. Ja sam ovaj tjedan preuzeo udrugu i vođenje od Dejana Kljajića. Ideja je da okupimo sve one koji žele promjenu u gradu Zagrebu. Svi mi koji vidimo da grad Zagreb ne funkcionira idemo se udružiti, bez obzira jesmo li lijevo ili desno, jesmo li centar ili nismo ništa, ali idemo se udružiti, idemo promijeniti ovu vlast koja ne funkcionira", rekao je Kojundžić u videu.

Muškarac mu postavlja pitanje je li to baš tako jer "u medijima piše da postoji suradnja s jednom strankom, i to s BM365 i Kljajićem, koji je u gradskoj skupštini iz te stranke". "Spominje se Slavko Kojić, koji je predsjednik te stranke. O čemu se radi?" pita čovjek Kojundžića.

"Dejan je bio prvi predsjednik stranke i pokrenuo je cijelu tu ideju. Dejan je sada odlučio da će osnovati novu stranku i odgovorno, za razliku od mnogih drugih u našem političkom životu, odgovorno je dao ostavku i rekao 'ja sada više ne mogu voditi nepolitičku udrugu, ja krećem u osnivanje stranke'. Ja kao nestranačka osoba sam preuzeo tu odgovornost i nastavljamo misiju, a to je okupiti i lijeve, i desne, i centar. Videi koje objavljujemo pokazuju da ne surađujemo samo s Dejanom Kljajićem već i s drugim zastupnicima", odgovara Kojundžić.

Kojundžić je na društvenim mrežama objavio i video razgovora s Kljajićem. U njemu govore o tome kako "mediji pišu da su Bolje možemo osnovali bivši bandićevci" te napadaju novinarku Telegrama i govore da je "dotaknula dno". Također, navode da će Bolje možemo srušiti Možemo s vlasti u Zagrebu.

Tko je Kojundžić?

Telegram je prije tri i pol godine otkrio da je platformu Cijepise izradila tvrtka Cuspis, u vlasništvu Vinka Kojundžića, koji je poznanik ministra zdravstva Vilija Beroša. Pokojni Indexov novinar Vladimir Matijanić također je objavio priču o tome da je Kojundžićev Cuspis sklapao milijunske poslove s Ministarstvom zdravstva.

Inače, Kojundžić je postao poznat kao Berošev "osobni fotograf". U lipnju 2020., dok je Beroš u predizbornoj kampanji bio u splitskom Crvenom križu, Kojundžić ga je fotografirao.

Na jednoj se snimci lijepo vidi ministar u odijelu u trenutku kad mu ljubazna domaćica iz Hrvatskog Crvenog križa dezinficira ruke, a pored je Kojundžić u ljetnom izdanju - kratke hlače, majica kratkih rukava, kapa na glavi i fotoaparat u ruci - koji pokušava uhvatiti ministra u kadar.

Kojundžić nam je tada tvrdio da se slučajno našao ondje te da je bio na godišnjem. Otkrili smo i da se Kojundžić cijepio preko reda, ali on se branio da je samo iskoristio višak cjepiva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.