RAT U UKRAJINI

Osoba pod ruševinama nakon raketiranja uputila poziv. Sky opisao akciju spašavanja

Foto: EPA

"U SVAKOME kvartu Harkiva vide se posljedice rata", opisao je novinar za Sky, dodajući kako su "neke četvrti raznesene u komadiće". "Rusija kaže kako ne napada civilna područja, ali Harkiv priča drugu priču", tvrdi. "U 8:15 ruski projektil pogodio je Nacionalni institut javne uprave. Prijemna dvorana na trećem katu ove zgrade iz sovjetskog doba pretvorena je u hrpu prašine", opisao je.

Naveo je kako su vatrogasci izvukli beživotno tijelo iz ruševina, dok je, prema riječima službenika, još 11 bilo ozlijeđenih. "Međutim, kasnije ih je telefonom nazvala osoba zaglavljena ispod ruševina. Spasilac Daniel opisao je gdje misli da se osoba nalazi."

Prilikom spašavanja koristio je baklju i ozlijeđena ga je osoba vidjela. "Velika je blokada zbog čelika. Dolje ima i puno namještaja", opisao je spasilac, istaknuvši kako su svi bili svjesni da osoba ispod ruševina ne bi preživjela noć. Koristili su lopate i kante, ali i gole ruke, kako bi je spasili. 

"Ruska vojska tvrdi da ne ciljaju gradove, ali..."

Izvještaj su zaključili opisujući kako je spasilački tim radio gotovo pod stalnim granatiranjem, ali su u konačnici uspjeli. "Ruska vojska tvrdi da ne ciljaju gradove, ali uništene ulice Harkiva pričaju drugačiju priču", zaključio je novinar John Sparks za Sky.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.