Osuđen bivši splitski SDP-ovac. Posvađao se s kolegom taksistom, prepriječio mu put

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši splitski SDP-ovac Nino Aviani i njegov kolega taksist novčano su kažnjeni na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu zbog remećenja reda i mira ljetos na plaži Kašjuni. Obojica će morati platiti po 300 eura kazne, ali i 19.91 euro zbog troškova prekršajnog postupka. 

Inače, incident zbog kojeg su kažnjeni dogodio se 11. kolovoza oko 18:10 sati. Prema presudi, prvookrivljeni Aviani je svojim taksijem marke Dacia zapriječio prolazak vozilu, dok je drugookrivljeni prišao vozilu i povikao: "Poštuj red, ne možeš ukrcavati ljude!"

Napustio SDP prije dvije godine

Drugookrivljeni je zatim i otvorio vrata spornog vozila te počeo tjerati putnike. Cijeli incident se dogodio zbog nesporazuma oko prijevoza putnika. U presudi se navodi kako je postupanje optuženih izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti kod napadnutog vozača i njegovih putnika. 

Aviani je napustio splitski SDP 2021. godine, obrazloživši svoju odluku tvrdnjom da stranačka tijela nisu prihvatila njegovu kandidaturu za predsjednika ogranka stranke. Zatim je ušao u Dalmatinsku akciju, pa čak i postao njen kandidat za gradonačelnika Splita, ali ga je predsjedništvo stranke ubrzo izbacilo zbog "rušenja ugleda i dostojanstva stranke, te teške povrede Statuta". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.