Osuđen vlasnik streljane u kojoj je vježbao dječak ubojica iz Beograda

Ilustracija: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Viši sud u Beogradu prihvatio je sporazum o priznanju kaznenog djela zaključen između javnog tužitelja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljenog Ratka Ivanovića, kojim je on osuđen na pet mjeseci kućnog zatvora zbog davanja lažnog iskaza tijekom istrage koja je vođena protiv Vladimira Kecmanovića, oca dječaka ubojice.

Ivanović je vlasnik streljane u koju je Vladimir Kecmanović dovodio sina i učio ga pucati iz oružja kojim je dječak prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro vršnjaka i zaposlenika.

Ivanović je tijekom istrage izjavio da je dječak dolazio s ocem, ali da nije pucao, zbog čega se i sam našao na optužnici zbog davanja lažnog iskaza. Iskaz je promijenio za vrijeme suđenja. Na sudu je navodno rekao da je otac dopuštao sinu da puca iz velikokalibarskog oružja, usprkos upozorenju da bi se dječak mogao ozlijediti, piše Kurir.rs.

"Okrivljeni Ratko Ivanović proglašen je krivim zbog izvršenja kaznenog djela davanja lažnog iskaza i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, a koja će se izvršiti tako da osuđeni ne smije napuštati prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanim zakonom koji uređuje izvršenje kaznenih sankcija, i to bez primjene elektroničkog nadzora", objavio je Viši sud u Beogradu.

Kako se dodaje, stranke su se odrekle prava na žalbu protiv navedene presude, čime je ona postala pravomoćna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.