Osuđena tri prosvjednika u Engleskoj. Evo kakve su kazne dobili

Foto: Merseyside Police

BRITANSKA policija danas se priprema za nove protuislamske nerede zbog najava krajnje desnih skupina da će napadati centre za tražitelje azila i imigrantske urede diljem zemlje. Antifašistički prosvjednici također su najavili da će održati svoje skupove.

Udario policajca šakom u glavu, dobio tri godine zatvora

U međuvremenu su tri muškarca završila u zatvoru zbog sudjelovanja u nasilnim neredima u Merseysideu. Derek Drummond osuđen je na tri godine zatvora jer je u neredima udario policajca šakom u glavu, piše BBC.

58-godišnjak nije reagirao kad mu je sudac Andrew Menary izrekao kaznu na sudu u Liverpoolu. Menary je napomenuo da je Drummond bio u skupini koja je izvikivala "duboko rasističke povike" o muslimanskoj zajednici i "agresivne povike" policajcima.

Prihvatio je okrivljenikovo kajanje, ali je naveo da snimke s nadzornih kamera pokazuju "puno tamniju i drugačiju stranu". Zaključio je kako ne može biti siguran je li Drummond bio "poticatelj", ali da je definitivno bio na "prvoj crti".

41-godišnjak osuđen na 20 mjeseci zatvora

Liam Riley iz Kirkdalea osuđen je na 20 mjeseci zatvora. 41-godišnjak je priznao krivnju za sudjelovanje u nasilnim neredima i počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira tijekom prosvjeda u centru Liverpoola u subotu navečer.

Bio je dio gomile od oko 100 ljudi koji su bacali kamenje i cigle, pri čemu je razbijen izlog. Sudac je naveo da je Riley bio "očigledno pijan" kad je uhićen i da je zlostavljao policajca koji ga je uhitio nazivajući ga "izdajnikom" i "ljubiteljem muslimana".

Zapalio policijski kombi, osuđen na dvije i pol godine zatvora

Declan Geiran (29) iz Liverpoola osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog sudjelovanja u neredima u središtu Liverpoola. Uhvaćen je na videonadzoru kako pali policijski kombi, a pri uhićenju su mu pronađena tri upaljača.

Geiran se izjasnio krivim za nasilne nerede i podmetanje požara tijekom nereda u središtu Liverpoola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.