Oteta djeca njemačke bogatašice, bivši suprug napadnut. Ona je sve organizirala?

Foto: Profimedia

Nakon što je objavljena priča da je oteto dvoje djece bogate nasljednice njemačkog restoranskog carstva Christine Block, ona se sada oglasila i kaže da su djeca s njom. Block je kći Eugena Blocka, osnivača lanca restorana Block House.

Christine Block je preko glasnogovornice Block Housea u izjavi za javnost poručila: "Djeca su dobro. Molim za razumijevanje da u ovom trenutku ne dajem nikakve daljnje izjave, posebno zbog brige za dobrobit svoje djece."

Istražitelji su se brzo uvjerili da su djeca s majkom u Njemačkoj, prenosi Bild. Policija nije dala nikakve informacije o tome sumnja li da je Christina Block sama skrivila otmicu svoje djece. Nasljednica steakhousea i njen bivši suprug imaju četvero djece.

Drama se dogodila na Silvestrovo u danskom gradu Gravensteinu kada je bivši suprug Christine Block Stephan Hensel (49) bio u restoranu Caféodora s dvoje njihove djece Klarom (13) i Theodorom (10). Odjednom je nekoliko muškaraca nasrnulo na oca i oborilo ga. Zatim su natjerali djecu da uđu u unajmljeni automobil i odjurili u dva automobila njemačkih registarskih pločica, piše Fenix Magazin.

Što je jučer objavljeno?

Podsjetimo, jučer je objavljeno da je na Silvestrovo oteto dvoje od četvero djece nasljednice lanca restorana Block House Christine Block i njenog bivšeg supruga Stephana Hensela. Kako je pisao Bild, Hensel je početak godine slavio sa svojom djecom Klarom (13) i Theodorom (10) u danskom gradu Gravensteinu. Nešto iza ponoći nepoznati počinitelji su ga navodno napali i oborili na tlo.

Djeca su navodno bila prisiljena ući u jedan od dva automobila počinitelja. Kako dalje prenosi Bild, oba su automobila navodno registrirana u Njemačkoj. U novogodišnjoj noći u istragu je bila uključena i njemačka policija, a policija iz Hamburga trenutačno provodi istragu. 

Danska policija objavila je priopćenje za javnost u kojem opisuje incident u ponedjeljak poslijepodne. U njemu se ne spominju imena. Kako se navodi u priopćenju, trenutno su u tijeku izvidi zbog tjelesnih ozljeda i lišenja slobode. Istražuje se i postoji li veza između svađe roditelja oko skrbništva.

Pravni spor oko djece Christine Block i Stephana Hensela

Nakon rastave 2014. Christina Block i Stephan Hensel podijelili su skrbništvo nad djecom Klarom i Theodorom. Međutim, kada je otac zadržao djecu u svom domu u Danskoj u ljeto 2021. nakon vikend-odmora u Danskoj, Christina Block progovorila je o otmici i prijavila sve Višem zemaljskom sudu u Hamburgu. Dobila je na sudu, ali njezin bivši suprug ipak nije dopustio djeci povratak u Njemačku. Umjesto toga, tvrdio je da njih dvoje više ne žele živjeti s majkom.

U presudi iz veljače 2023. danski sud je na kraju odbio vratiti djecu u Njemačku. Christina Block je dobila pravo na posjete.

U priopćenju danske policije također se traže informacije o svjedocima. Desetogodišnji oteti dječak bio je odjeven u svijetloplave traperice, košulju na plavo-bijele pruge i tamni pulover. Djevojčica (13) nosi lagane cargo hlače i zeleni džemper s motivom medvjedića.

Glasnogovornik danske policije nije dao nikakve dodatne informacije o slučaju. Bild piše da Stephan Hensel nije želio komentirati slučaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.