"Otpor je uzaludan": HDZ silom učlanjuje sinjske studente

SINJSKI HDZ učlanjuje ljude bez pitanja, tvrde dvojica studenata iz Sinja te predsjednica SDP-a u tom gradu, kojoj su se požalili pojedini mladi Sinjani. Možda je to objašnjenje HDZ-ove brojnosti (220 tisuća članova) i slabih prihoda od članarina (1.6 milijuna kuna)?

"Ma možda je i bolje pitanje, gdje li su stvarni članovi HDZ-a, ako se uzme da im svako malo prelaze članovi DC-a ili HKDU-a", kaže Poparić.

"Ma to je prljava kampanja. Bila sam vrlo iznenađena kada mi je prišlo nekoliko mladića iz Sinja i reklo mi da su im HDZ-ovci poslali pozive za njihovu svečanu sjednicu, a oni su sami bliže SDP-u. Rekli su mi - 'Ajme, što će mi roditelji reći'. Dosad sam pretpostavljala da je bitna stvar kod članstva u nekoj stranci stavljanje vlastitog potpisa na to", kaže šefica sinjskog SDP-a.

"Kako sam dospio na popis članova HDZ-a?"

Studenti su, naime, shvatili da se vode kao članovi HDZ-a 1. travnja, pa su ujedno i pomislili da se radi o prvoaprilskoj šali. S broja koji je u imeniku naveden kao županijski HDZ, nazvala ih je jedna žena i upitala znaju li tko su HDZ-ovi kandidati za župana i gradonačelnika.

"Kada sam pitao zašto im to treba rekla je da sam na popisu kao član stranke te da računaju na moj glas, dakle isto kao i kod kolege. Na to sam pitao tko mi može dati odgovor kako sam dospio na popis članova HDZ-a kada nisam svojom voljom pristupio toj stranci. Sugovornica je rekla je da to nije u njenim ovlastima, a na moju zamolbu da mi kaže kome se trebam obratiti rekla je da će javiti tijekom dana, no to nije učinila do danas", rekao je Slobodnoj Dalmaciji jedan od tih studenata.

U Sinjskom su HDZ-u zasada bez komentara vezano za optužbe za "prisilna" učlanjenja i kažu da bi više informacija mogli imati ujutro.

A.B.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.