Ovaj hrvatski restoran kuharima nudi plaću od 35 tisuća kuna. Nazvali smo voditeljicu

Foto: Shutterstock

U FACEBOOK grupi Tražim - Nudim Posao - Hrvatska i EU, voditeljica jednog restorana u Pakoštanima u Zadarskoj županiji u nedjelju je postavila oglas u kojem se nudi plaća koja djeluje jako visoka.

"U potražnji smo za dva vrhunska kuhara, restoran Sicilia, mjesto Pakoštane. Mjesečna plaća je 35.000 kn, 8-10 sati rada, smještaj osiguran kao i obrok u samom restoranu. Vrsta kuhinje je mediteranska te dijelom japanska kuhinja", napisala je.

"Malo me šokirao broj komentara"

Logično, oglas je izazvao interes članova ove stranice na Facebooku. Bilo je onih koji su pozdravili odluku da se radnik toliko plaća, kao i onih koji pak u to nisu vjerovali, dapače neki komentari bili su i negativni.

 

Kontaktirali smo osobu koja je postavila oglas. Kazala nam je kako ne bi u novinarski članak išla punim imenom i prezimenom, dodajući kako inače radi kao voditeljica restorana Sicilia.

"Stavila sam taj oglas, nisam se nadala da će biti toliko komentara, bilo je pozitivnih i negativnih, nisam mislila da će biti tako. To je bio tipični oglas za posao, ali evo ispalo je kako je ispalo. Ispala je prava polemika, bilo je negativnih i pozitivnih komentara. Malo me to šokiralo", rekla nam je ona.

"Vrhunski kuhar će razumjeti ono što sam napisala"

Govorimo joj da ipak cifra od 35 tisuća kuna zvuči poprilično.

"Gledajte, napisala sam da tražim vrhunske kuhare. Vrhunski kuhar će razumjeti ono što sam napisala. Oni koji se razumiju u vrhunsku kuhinju, oni koji znaju što znači spraviti talijansku ili japansku hranu, sigurna sam da oni znaju što sam napisala. Negativni komentari mi govore da ima jako puno onih koji rade nezadovoljni plaćom koju imaju", navela je ona, kazavši kako se radi o neto iznosu od 35 tisuća kuna.

Govori nam kako je odaziv od jučer jako velik, ali i da samo dva kuhara baš ispunjavaju sve kriterije koji su traženi. Kazuje kako je inače teško naći kvalitetnu radnu snagu.

"Jako je teško. Ali da bi kvalitetan radnik ostao, treba ga kvalitetno platiti, a on treba kvalitetno raditi. Svega toga je na tržištu jako malo, a puno kvalitetnih ljudi je i otišlo iz zemlje jer su kriteriji takvi kakvi jesu. A i zato što ne mogu steći potrebna znanja u Hrvatskoj", zaključila je u kratkom telefonskom razgovoru voditeljica ovog restorana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.