UHLJEBISTAN

Ovo je šef komunalnih redara u Zagrebu. Čovjek doslovce spava na poslu

Foto: Čitatelj Indexa

MEĐU zagrebačkim komunalnim redarima već neko vrijeme kruži fotografija jednog od njihovih šefova koji radno vrijeme krati spavajući u svojoj kancelariji. Igor Sesar, voditelj 1. područnog odsjeka koji obuhvaća Donji grad, Črnomerec i Podsljeme, ima običaj zaključati dvoja vrata svoga ureda i nasloniti glavu na stol i odspavati. Sesar u tako neudobnom položaju, tvrde njegovi kolege, provodi i po nekoliko sati dnevno.

>> Ako imate slične fotografije ili snimke uhljeba koji su plaćeni našim novcem a ne rade svoj posao, pošaljite nam ih na uhljebi@index.hr.

Prelijepio svjetlarnik da ga ne vide

Kognitivne sposobnosti su mu također uglavnom očuvane pa je svoju privatnost i mir na radnom mjestu, kada je doznao da su ga kolege fotografirali, odlučio zaštiti. Ured koji mu služi za spavanje ima svjetlarnik pa je Sesar njegova stakla oblijepio s dvadesetak listova A4 papira da bi spriječio nove napade na svoju siestu, a time je dobio i prigušenije svjetlo primjerenije spavanju.

"Kad ne spava u uredu može ga se vidjeti u kafiću na Zapadnom kolodvoru”, rekao nam je komunalni redar koji nam je dostavio fotografiju uspavanog Sesara. Ispričao nam je i kako je nastala. Komunalni redari hitno su trebali svoga šefa, međutim do njega nikako nisu mogli doći. Nije odgovarao na pozive, a vrata njegova ureda bila su zaključana. Zabrinuli su se da mu se nije što dogodilo pa se jedan popeo na stolac i zavirio kroz tada još neprilijepljeni svjetlarnik. I ugledao svog šefa u nezasluženom odmoru.

Tajnica misli da šefa nema

Do šefa 1. područnog odsjeka Igora Sesara pokušali smo doći čak tri dana – u petak, ponedjeljak i utorak. Nakon što smo na službenom telefonu satima slušali da smo prvi u redu čekanja i da se razgovor snima, konačno nam se u ponedjeljak javila tajnica.

“Mislim da šef nije ovdje”, rekla nam je. U utorak smo ipak uspjeli doći do njega i čini se da je već oko 11 sati bio prilično uspavan. Činilo se, naime, da ne zna gdje je zaposlen – da ne kažemo gdje radi.

Sesar misli da radi u Holdingu

“Za informacije se obratite Holdingu”, rekao nam je diplomirani inženjer prometa Igor Sesar, zaposlen u Komunalnom redarstvu koje nije dio Zagrebačkog holdinga. Inzistirali smo da nam ipak prokomentira fotografiju na kojoj spava u kancelariji, uvjeravajući ga da ona nema baš nikakve veze s Holdingom.

“Te gluposti neću ni komentirati”, odbrusio nam je Sesar. Komentar nismo dobili ni od šefa Komunalnog redarstva Mladena Vidmara kojem smo uputili pisani upit o radnim navikama njegovih zaposlenika. Odgovor budno čekamo i objavit ćemo ga čim ga dobijemo. Usput, plaća komunalnih redara u Zagrebu iznosi oko 7000 kuna. Njihovi šefovi, pa tako i Sesar, razumljivo primaju više.

Upućeni kažu da je plaća šefa odsjeka između 10 i 11 tisuća kuna. Sjetite se toga kada platite svaki komunalni račun, kaznu ili kada prođete pokraj hrpe smeća u Zagrebu.

>> Ako imate slične fotografije ili snimke uhljeba koji su plaćeni našim novcem a ne rade svoj posao, pošaljite nam ih na uhljebi@index.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.