Strankinja rodila na Svetom Duhu. Liječnici joj ostavili gazu u trbuhu

Ilustracija: Sandra Simunovic/PIXSELL

STRANOJ državljanki koja je završila na hitnome carskom rezu u Kliničkoj bolnici Sveti Duh liječnik je u trbuhu ostavio sterilnu kompresu, javlja HRT. Navedena pogreška je učinjena unatoč tome što je instrumentarka upozorila kolege da jedan tufer nedostaje. 

Postojala je opasnost da pacijentica zbog propusta dobije sepsu. Sljedećeg jutra se na stručnom kolegiju raspravljalo o tom pitanju te je donesena odluka da će se pacijentici napraviti dodatni rentgen kako bi se otklonila sumnja da je nestali tupfer u njezinoj utrobi.

Pacijentica podvrgnuta novoj operaciji

Rentgen je potvrdio da je tufer doista završio u utrobi pacijentice. Ona je zbog toga, nepuna 24 sata nakon poroda, podvrgnuta novom operativnom zahvatu. Vijest o novom skandalu na Svetom Duhu dolazi samo dva dana nakon što je ravnateljica bolnice Ana-Maria Šimundić podnijela neopozivu ostavku.

Podsjetimo, Index je krajem travnja objavio snimku koja prikazuje sedam mrtvih tijela koja leže na podu Zavoda za patologiju na Svetom Duhu. Tada su se iz ravnateljstva bolnice branili da zbog nedovoljnog broja hladnjaka tijela preminulih moraju, dok se ne oslobodi hladnjak, privremeno smještati u prostoru mrtvačnice.

Pacijent se ugušio u vlastitoj povraćotini, a pacijentica pecivom

Kasnije se o Svetom Duhu pisalo i zbog dvije smrti u čekaonici. U svibnju je u javnost izišla priča o smrti čovjeka koji se u veljači na Svetom Duhu ugušio vlastitoj povraćotini. Njega je na hodniku Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KB-a Sveti Duh drugo jutro mrtvog našla njegova kći, na istom mjestu na kojem je ostavljen.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva nije dobila tražene snimke nadzornih kamera bolnice Sveti Duh, ali i bez toga uputili su dopis Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje trgovanja utjecajem i krivotvorenje službene isprave. Utvrdili su kako čovjeka nitko nije obišao sedam sati. 

Potom je početkom lipnja na hitnom prijemu KB-a Sveti Duh od gušenja pecivom preminula pacijentica koja je tamo stigla zbog uganuća zgloba. Nakon što ju je pregledao dežurni kirurg i nakon radiološkog snimanja zgloba pacijentica je, ostavljena je sama u jednom od bokseva za preglede kako bi dočekala završetak obrade i imobilizaciju zgloba, potvrdio je izvor za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.