Pakistanac četiri dana ne izlazi iz Tuđmana

Foto: Igor Soban/PIXSELL

DRŽAVLJANIN Pakistana prije dva dana doletio je avionom Air Serbie iz Beograda u Zagreb, u Zračnu luku Franjo Tuđman. Granična policija odbila ga je pustiti u Republiku Hrvatsku i otad je na ničijoj zemlji. U Hrvatsku ne može, iz Hrvatske ne želi.

Doputovao Air Serbiom

Tako barem kaže policija. Dva međusobno neovisna Indexova izvora kažu da je Pakistanac na aerodromu već četiri dana. I da se igra skrivača s policijom. Pokušavaju ga deportirati iz Hrvatske, ali im to nikako ne uspijeva. Doputovao je iz Beograda letom Air Serbie, koja ga je prema međunarodnim sporazumima dužna vratiti natrag.

"Pristane otići, nabave mu kartu za Beograd, a on se u zadnji trenutak predomisli", kaže Indexov izvor sa zagrebačkog aerodroma. 

Državljaninu Pakistana odbijen je ulazak u Hrvatsku. Policija tvrdi da nije zatražio azil.

Nije tražio azil

"Obavljenom graničnom kontrolom nad spomenutim državljaninom Pakistana utvrđeno je da nije opravdao svrhu i uvjete namjeravanog boravka u Republici Hrvatskoj, stoga mu je odbijen ulazak. Državljanin Pakistana nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć", poručili su nam iz MUP-a.

Čekaju zaštitare iz Srbije

Pakistanac se već danima nalazi na aerodromu u prostoru za zadržavanje. Policija nam nije željela odgovoriti je li tražio odvjetnika i jesu li mu omogućili pravnu pomoć.

Prema Indexovom izvoru s aerodroma, Pakistanac se nalazi u odvojenoj prostoriji s ležajem. Puštaju ga van samo u vrijeme kada bi se trebao ukrcati na let za Beograd, a kada to odbije, vraćaju ga natrag. Policija ga može i silom ukrcati u avion, ali Air Serbia mora poslati zaštitare koji će ga pratiti na letu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.