Pakleno je vruće, a Darda je od sinoć bez struje

Screenshot: Google maps

Zbog kvara na podzemnom kabelu veći dio mjesta Darda u Baranji od jučer u 19:30 je bez struje.

Kako javlja lokalni portal sib.hr, HEP je imao problema s popravkom jer navodno nisu imali na raspolaganju bager, pa nisu mogli odmah početi kopati.

Oglasio se načelnik

"Poštovani, 6 sati jutros, nedjelja, dobio sam poziv od predstavnika HEP Beli Manastir da im kao Općina izađemo u susret i damo na raspolaganje našu kombinirku i strojara, da im iskopa kabel koji je oštećen uslijed udara groma u Ulici Marka Marulića u Dardi, kod osnovne škole. Isti tren sam svog strojara zamolio da ode po stroj i na lice mjesta da djelatnicima HEP-a iskopa gdje god i što god treba.

Od 6:30 strojar je počeo kopati rov dužine 10 metara i od tog trenutka HEP-ovi djelatnici mijenjaju kabele. Sve glasine koje kruže da je Općina kriva što dio mještana nema struje od subote od 19 sati nisu točne jer Općina s tim nema baš ništa. Hvala svima na razumijevanju. I sam sam još uvijek bez električne energije i nadam se da će se kvar uskoro otkloniti! Mi kao Općina što smo mogli smo i učinili jer u kriznim situacijama svima smo na raspolaganju sa svime i odmah", oglasio se o svemu načelnik Općine Darda Anto Vukoje.

"Ljudima se na +35 stupnjeva počinju kvariti stvari u zamrzivačima, a o potrebi za klimom na ovim temperaturama da ne govorimo," rekao je portalu jedan od mještana Darde.

Stranica HEP-a na kojoj se može vidjeti tko je sve bez struje ne radi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.