Pametno: "Opara je uzeo penzionerima da bi dao svojim savjetnicima"

Foto: Hina

STRANKA Pametno najaktivnija je oporba u Splitu. Sad su se oglasili u vezi s novim splitskim proračunom koji velik dio sredstava planira uprihoditi podizanjem prireza za 50 posto, s 10 na 15 posto.

"Ono što HDZ radi već 25 godina u državi, sada provodi i na lokalnoj razini. Povećanje prireza u Splitu izravan je napad na džep građana, kažu u stranci Pametno. Dok rashodi za zaposlene rastu, gradonačelnik uzima umirovljenicima da bi dao svojim savjetnicima", stoji na početku priopćenja.

U stranci Pametno smatraju da proračun Splita nije ni razvojan ni socijalan.

"Najveći poraz ovog proračuna su rashodi koji čine troškovi gradske administracije, rashodi za zaposlene i materijalni rashodi. Oni i dalje rastu u odnosu na 2016. i čine oko 50% cijelog proračuna. To je strašno. Da su tu rashodi smanjeni za samo 10%, ušteda bi bila 40 milijuna kuna. A prirezom planiraju uprihoditi 20 milijuna kuna. Jednostavno nisu smjeli posegnuti u džep građana. Pritom su prihodi planirani od pomoći međunarodnih organizacija i EU fondova izuzetno niski. Žalosti činjenica da je i tu rad loš, odnosno da ga nema", kaže Marijana Puljak, predsjednica Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Splita.

"Jučer je gradonačelnik uzeo umirovljenicima da bi mogao financirati HDZ-ove savjetnike. 2.500.000 kuna pomoći umirovljenicima je ukinuto, da bi ih se potrošilo za raznorazne nove savjetnike, pored 500 zaposlenika gradske uprave", dodaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.