Papa Franjo će u siječnju objaviti memoare naziva Nada

Foto: EPA

Papa Franjo planira u siječnju 2025. objaviti memoare pod nazivom Nada, objavila je talijanska izdavačka kuća koja će objaviti knjigu.

Knjiga je po prvim planovima trebala biti objavljena nakon njegove smrti, ali će sada biti objavljena u povodu katoličke jubilarne godine 2025. Papa je radio na svojoj autobiografiji šest godina. 

"Knjiga o mojem životu priča je o putovanju nade, putovanju koje ne mogu odvojiti od putovanja moje obitelji, mojeg naroda, svog Božjeg naroda. Na svakoj stranici, u svakom poglavlju, to je također knjiga o onima koji su putovali sa mnom, onima koji su bili prije, onima koji će doći poslije", rekao je.

Nova Papina knjiga bit će objavljena u više od 80 zemalja

Papa Franjo je već pripremio nekoliko knjiga o svojem pontifikatu, uključujući autobiografiju pod nazivom "Život. Moja priča kroz povijest", koja je objavljena 2023.

Nova knjiga bit će objavljena u više od 80 zemalja. Talijanska izdavačka kuća Mondadori koordinira objavu knjige u svijetu. Jubilarna godina u katolicizmu obilježava se uobičajeno svakih 25 godina, a sljedeća počinje 24. prosinca 2024.  i trajat će do 6. siječnja 2026.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.