Papa se sastao sa Zelenskim u Vatikanu

Foto: Profimedia

Papa Franjo sastao se jutros u Vatikanu s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim na njihovom drugom susretu u četiri mjeseca.

Papa i ukrajinski čelnik, koji su se ovog ljeta sastali na marginama summita G7 u južnoj Italiji, održali su privatne razgovore u vatikanskoj apostolskoj palači.

Zelenski ovaj tjedan putuje Europom kako bi razgovarao o svom predloženom "planu pobjede" s čelnicima Britanije, Francuske, Italije i Njemačke, te čelnikom NATO-a. 

Papa u ožujku navukao bijes ukrajinskih dužnosnika

Zapadni dužnosnici i Zelenski rekli su da je rat s Rusijom na kritičnoj točki i da Ukrajina želi daljnju potporu kako bi pokušala promijeniti ravnotežu na bojnom polju i postići jaku poziciju za eventualne mirovne pregovore.

Papa je navukao bijes ukrajinskih dužnosnika u ožujku kada je sugerirao da bi trebali imati hrabrost "bijele zastave" i pregovarati o prekidu rata s Rusijom. U to je vrijeme Zelenski odbacio Papine izjave kao "virtualno posredovanje" iz daljine.

Franjo je također kritizirao planove ukrajinskih zastupnika da zabrane aktivnosti ogranka Pravoslavne crkve povezane s Rusijom, koju su Ukrajinci optužili za širenje proruske propagande i osiguravanje smještaja za špijune. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.