Papa u Izraelu pozvao na stvaranje palestinske države

PAPA Benedikt XVI. je odmah po dolasku u Izrael pozvao na stvaranje nezavisne palestinske države, međutim takva izjava bi mu mogla prouzročiti probleme kod njegovih bliskoistočnih domaćina.

U govoru koji je održao u zrakoplovnoj luci u Tel Avivu izrazio je i počast na sjećanje o šest milijuna Židova koji su ubijeni u holokaustu. Papa je u Izrael, ali i na cijeloj bliskoistočnoj turneji, došao na vrlo sklizak teren zbog izjava koje je u prošlosti davao o židovima i muslimanima.

Papa u mladosti bio član "Hitlerove mladeži"

Nada se kako će ovaj njegov jednotjedni posjet regiji poboljšati odnose između tri velike monoteističke religije. U zrakoplovnoj luci su ga dočekali izraelski predsjednik Shimon Peres i premijer Benjamin Netanyahu.

Tijekom petodnevnog posjeta Svetoj Zemlji on će posjetiti i nacionalni Muzej holokausta, a obići će i sveta mjesta na izraelskim i teritorijima pod palestinskom samoupravom. Neki Izraelci Papu baš i neće dočekati otvorenih ruku zbog činjenice da je Benedikt XVI. u svojoj mladosti provodio vrijeme u brigadama "Hitlerove mladeži". 

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.