Pas oštetio avion Croatia Airlinesa, putnike iskrcali i prevezli drugim

Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

Na redovitom letu Croatia Airlinesa iz Zagreba za Stockholm 30. rujna, pas je oštetio prtljažni prostor Airbusa A319, piše Avioradar.net.

Naime, pas se prevozio u prtljažnom prostoru te se nedugo nakon ukrcaja oslobodio iz svog kaveza. Posada je čula buku i trčanje psa u prtljažnom prostoru pa je otkazano polijetanje, a putnici su iskrcani i prebačeni na drugi zrakoplov.

Portal piše da je prijevoznik odlučio zrakoplov preventivno povući iz prometa i uputiti ga na tehnički pregled kako bi se zamijenili oštećeni dijelovi.

"Kompanija je poštovala zakonsku regulativu o prijevozu životinja u kavezu"

"U tijeku je utvrđivanje detalja i okolnosti koje su dovele do događaja sa psom u prtljažnom prostoru zrakoplova uoči redovitog leta OU486 Zagreb - Stockholm 30. rujna ove godine.

Zasad se može potvrditi da je kompanija u pripremi prijevoza psa na letu OU486 Zagreb - Stockholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu te pripadajuću internu proceduru o prijevozu životinja u zrakoplovu.

Zbog određenih oštećenja u prtljažnom prostoru zrakoplova planiranog za let OU486, donesena je odluka da se zrakoplov preventivno povuče iz prometa i uputi na tehnički pregled, a putnici s navedenog leta iste su večeri prevezeni do svojeg krajnjeg odredišta našim zamjenskim zrakoplovom", poručili su iz Croatia Airlinesa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.