Ženi u Australiji vlastiti pas odgrizao ruku

Nije fotografija događaja iz članka Ilustracija Shutterstock

Australka se bori za život u bolnici nakon što joj je vlastiti pas odgrizao ruku u sjevernom Queenslandu, javlja BBC. Hitne službe pozvane su u kuću u obalnom gradu Townsvilleu danas oko 7 sati po lokalnom vremenu, gdje je 34-godišnja žena zadobila ozljede opasne po život.

Desna ruka bila je odgrizena ispod lakta, a bolničari su uspjeli izvući odgrizeni dio ruke prije nego što je hitno prevezena u lokalnu bolnicu. Ona je u teškom, ali stabilnom stanju. Policija kaže da "nije imala drugog izbora" nego ubiti psa na licu mjesta.

Na konferenciji za novinare narednik Scott Warrick rekao je da je policija stigla na mjesto napada i pronašla ženu kako krvari ispred kuće i psa, za kojeg se vjeruje da je pit bul, u kući: "Pas je bio jako ljut i vrlo agresivan... pokušavao je izaći van."

Policajci joj podvezali ruku do dolaska hitne

Neki su policajci zabarikadirali kuću, dok su drugi pričvrstili improvizirani podvez na ženinu ruku i pružili prvu pomoć dok hitna pomoć nije stigla.

"Policajac sam 37 godina... ovo je prvi put da sam vidio da je netko ovako ozbiljno ozlijeđen od napada psa. Ozljede ove žene su apsolutno grozne i želimo joj brz oporavak", rekao je narednik Warrick novinarima.

"Nismo imali drugog izbora"

Dodao je da je pas eutanaziran na savjet službenika za kontrolu životinja. "Imam pse i vidjeti ovakav ishod apsolutno je srceparajuće i razumijemo da će ljudi biti uznemireni... ali nismo imali drugog izbora."

Drugi manji pas pronađen je neozlijeđen na mjestu događaja.

Dvoje susjeda reklo je za ABC News da je pas koji je bio uključen u incident poznat po agresiji, a jedan im je pokazao ožiljke na mjestima gdje ga je, kako je rekao, prethodno napao. Narednik Warrick je rekao da je policija možda već kontaktirana u vezi psa, ali je dodao da njegov tim i lokalno vijeće još uvijek istražuju pojedinosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.