Penava: Osnovnoškolci u Vukovaru će i ove godine dobiti besplatan školski materijal

Foto: Pixsell/Davor Javorovic

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavio je danas kako će i ove godine gradske vlasti osigurati besplatan školski materijal za prvašiće i osnovnoškolce, a za to je iz gradskog proračuna osigurano 226.346 eura.

"Grad Vukovar izrazito skrbi o svojim osnovnoškolcima, pa im je tako i za nadolazeću školsku godinu osigurao sav potreban školski materijal - bilježnice s motivima grada, preobuku, radne bilježnice, likovne mape, povijesni i zemljopisni atlas, kutiju za tehničku kulturu, biologiju i kemiju te likovne kutije za prvašiće. Za školski materijal iz gradskoga je proračuna osigurano 226.346 eura", rekao je Penava.

"Ovo je samo jedan od programa kojim ulažemo u naše školarce"

Cilj osiguravanja besplatnog školskog materijala kao projekt koji se provodi godinama unazad u Vukovaru je, kaže gradonačelnik, da se učenicima osnovnih škola uljepša početak nove školske godine i u isto vrijeme roditeljima financijski olakša obrazovanje djece.

"Ovo je samo jedan od programa kojim ulažemo u naše školarce, a sve kako bi im školovanje bilo što kvalitetnije i ljepše", istaknuo je Penava na konferenciji za novinare.

Spomenuo je i nekoliko drugih projekata koje provode gradske vlasti, a koji za cilj imaju poboljšati osnovnoškolsko i pedagoško obrazovanje u Vukovaru, poput osiguravanje pomoćnika u nastavi, prehrane, školske sheme i mednog dana…  

5.4 milijuna eura ulaganja u obrazovanje

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje grada Vukovara Darko Dimić podsjetio je kako je ove godine u ugradnju klima-uređaja u OŠ Nikole Andrića uloženo oko 160 tisuća eura. Rekao je i kako se u redovito djelovanje škola ubrajaju i troškovi poput energenata, produženog boravka, prijevoza, ulaganja u izgradnju i popravke te da tu grad izdvaja dodatnih 1.3 milijuna eura.

"Ukupno izdvajamo više od 2.4 milijuna eura, dodatno za predškolce oko 2.5 milijuna eura, a za srednjoškolce i studente oko 450 tisuća eura. Tako dolazimo do 5.4 milijuna eura ulaganja u obrazovanje, a to je i razlog što smo dvije godine u hrvatskom vrhu što se tiče obrazovanja i mladih", rekao je Dimić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.