Peović u Puli prozvala HDZ, SDP i Možemo: Mi jedini branimo javno dobro

Foto: Hina

Nositeljica liste Radničke fronte u 8. izbornoj jedinici Katarina Peović upozorila je danas u Puli na devastaciju javnog i pomorskog dobra na Valkanama koja "kreće od HDZ-a", koji je zakonom isključio državu od odgovornosti prema javnom dobru, a drugi to prešućuju.

HDZ donosi zakon o šumama koji državu isključuje od odgovornosti prema javnom dobru i omogućuje lokalnim šerifima sječu šuma. Tipičan primjer utjecaja krupnog kapitala na javno dobro događa se na Valkanama u Puli te je žalosno da su sve političke stranke prešutjele tu situaciju, upozorila je Peović prozivajući Možemo koji se "hvali svojim zelenim politikama".

 

"Jedino je Radnička fronta stranka koja brani javno dobro"

Prozvala je i SDP koji, kako kaže, ne priznaje rezultat održanog referenduma u Puli kada se 9700 građana izjasnilo protiv izgradnje hotela na Valkanama, a istodobno pozdravlja dolazak tajkuna Dragana Šolaka koji gradi hotel na tom području i kojemu sve to ide u prilog. Ona je prozvala i IDS koji je, dodala je, "devedesetih postavio te kriterije".

Upravo zato, istaknula je, jedino je Radnička fronta stranka koja brani javno dobro i ozbiljno se sukobljava s tim kapitalom.

Peović je podsjetila da je HDZ u samoj završnici 10. saziva sabora donio "vrlo opasan zakon", odnosno izmjene zakona o šumama koje omogućuju da Grad, bez ikakve kontrole s državne razine, siječe šumu te je u prilog tomu istaknula da su na Valkanama aktivisti radili posao države i sprječavali kapital da osvoji tu šumu.

"Radnička fronta je beskompromisna, kakve crne rijeke pravde?"

"Država je dopustila Gradu i lokalnom šerifu, u ovom slučaju gradonačelniku Zoričiću, da radi bez doznaka Hrvatskih šuma i siječe šumu. Država je tu morala reagirati, a na kraju su reagirali aktivisti", upozorila je Katarina Peović.

Naglasila je i da Radnička fronta ne pristaje na ničije ucjene. Upravo je to, smatra, jedan od razloga zašto je SDP odlučio izbaciti Radničku frontu iz koalicije, "jer smo beskompromisni i ne mislimo šutjeti".

Član inicijative Walter Boris Kapuralin istaknuo je da je primjer otimanja javnog dobra u korist tajkuna, kriminalaca i krupnog kapitala upravo slučaj na Valkanama gdje je, kako je rekao, "na vidjelu čitav nakaradni sustav koji manipulira zakonom u svoju korist i radi protiv građana".

"To je HDZ-ov i SDP-ov sustav. Dosta nam je nesposobnih HDZ-ovih ljudi na važnim pozicijama, od zdravstva i policije do sudstva. Dosta nam je SDP-ovih kandži i laži da su drugačiji, kakve crne rijeke pravde", zaključio je Kapuralin.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.