Opet se glođu: Hvarski HDZ-ovci sabotirali nagradu šefu splitskog HDZ-a

HDZ se raspada po šavovima. Evo najnovijeg primjera sa sunčanog Hvara. Jučer se dogodila teška blamaža na sjednici Gradskog vijeća. Dva HDZ-ovca nisu digla ruku za nagradu Grada šefu splitske bolnice Duji Marasoviću. Nagradu je predložila aktualna vlast na čelu sa gradonačelnikom Pjerinom Bebićem. HDZ-ovci su tako odbili počast Marasoviću, šefu splitskog HDZ-a.

Trag vodi do Peronje...

Svi dobro upućeni odmah su posumnjali na spačku Krune Peronje, nedavno smijenjenog šefa Splitsko-dalmatinskog HDZ-a. Peronja stalno želi dokazivati moć, a čini se da je tako mislio i ovog puta. Prije se svetio Anti Sanaderu, a sada je na udar došao dr. Duje. Ljubomorni Peronja očito nije uspio preboljeti smjenu. Morao je otići, a ova dvojica su ostala tamo gdje su i bili.

Sve okolnosti upućuju na Peronju. Ne samo da se radi o njegovom Hvaru, šef hvarskog HDZ-a Serđo Bracanović član je Nadzornog odbora Jadroplova, kojim je Peronja sve donedavno predsjedao.

Dvoje nisu digli ruku, a šef hvarskog HDZ-a to nije ni vidio

Šokirao se Bracanović kada je čuo što ga pitamo. Premda nas uvjerava kako je bio na jučerašnjoj sjednici, čini se da je bio i slijep i gluh. On, naime, uopće ne zna da njegovi vijećnici Mira Marušić i Mate Bokan nisu digli ruku za dr. Duju.

"Pa ja sam mislio da je to prošlo. Postoje dvije odluke Gradskog odbora HDZ-a da se podrži prijedlog Dice s Pjace. Svi smo bili za to", mrtav hladan nas je uvjeravao Bracanović.

Kad smo ga pitali za Peronju, osvetu i Jadroplov, Bracanović je shvatio. "Pa to bi onda značilo da je išlo preko mene. To nema veze sa istinom", ostao je dosljedan Bracanović u svojoj opsjeni. Tvrdi da nije čuo da prijedlog nije prošao, premda je morao jer je to jasno i glasno konstatirao predsjednik Gradskog vijeća Zoran Domančić. Što reći?

Bracanović slijep i gluh nadzire rad državnog brodara

Nevjerojatno je kako takav kadar može nadzirati rad Jadroplova, koji je lani zabilježio skromnih 47,3 milijuna kuna gubitka uz direktore sa bruto plaćom od 100 tisuća kuna bruto. Kada Bracanović ne vidi i ne čuje ono što mu se događa ispred nosa, što li je tek sa stvarima s kojima se mora posredno upoznati?

Nije poznato čime Bracanović kvalificira za nadzor brodarske kuće, s obzirom da je po struci magistar hrvatskog jezika, trenutno i ravnatelj hvarskog srednjoškolskog centra. Valjda mu je najbolja preporuka Peronja.

Roditelji traže sastanak sa Marasovićem, žele mu se odužiti kada već neće njegovi

Bebiću je žao što prijedlog nije prošao, jer su se time htjeli zahvaliti svim liječnicima koji brinu o Hvaru. U unutarstranačke sukobe nije htio ulaziti. Samo nam je potvrdio da je nagrada propala zbog dva HDZ-ova vijećnika. Da su svi digli ruku, i Marasović bi nagradu dobio. Ovako ništa.

Kada se po mjestu pročulo za nepravdu koju su iz niskih pobuda dr. Duji zadali njegovi, javilo se preko 30 roditelja koji su od gradonačelnika zatražili da ih Marasović ipak posjeti pa će mu se onda oni odužiti nekim poklonom, kada već neće njegovi da ga nagrade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.