PGŽ osigurala 167 pomoćnika u nastavi

Foto: PIXSELL/Nikola Cutuk

Primorsko- goranska županija osigurala je 167 pomoćnika u nastavi za 179 učenika s teškoćama u razvoju, a u ovoj školskoj godini prijavljen je 21 učenik i 19 pomoćnika više nego lani, izvijestio je pročelnik za regionalni razvoj Ljudevit Krpan.

Predstavljajući projekt „Uz pomoćnike u nastavi do inkluzivnog obrazovanja u Primorsko-goranskoj županiji“, Krpan je na konferenciji za novinare naglasio da se njime osigurava potpora pomoćnika u 27 osnovnih i 15 srednjih škola kojima je osnivač Primorsko- goranska županija.

Ukupna vrijednost projekta je oko 1,1 milijun, od čega 140 tisuća eura sufinancira Županija, dok preostali dio čine bespovratna sredstva Europske unije.

Pročelnik Krpan govorio je i o odabiru projekata za promociju turizma rekavši da je iz ovogodišnjeg županijskog proračuna raspoređeno 150 tisuća eura za organizaciju 13 turističkih manifestacija gradova i općina.

Lječilištu Veli Lošinj i Thalassotherapiji Crikvenica raspoređeno je od po 132,7 tisuća eura za dio troškova projekata koje sufinancira Ministarstvo turizma i sporta.

Lječilište Veli Lošinj planira rekonstrukciju turističko- ugostiteljske građevine Park IV u vrijednosti od 3,6 milijuna eura, dok Thalassotherapia Crikvenica planira radove na adaptaciji smještajnog objekta Smiljka i adaptaciju terapeutskog bazena, ulaganje vrijedno oko 6,1 milijun eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.