Pijan i sa zabranom vožnje (71) naletio na rampu i više automobila. Kažnjen s 4280€

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Jučer u ranim jutarnjim satima, oko 4:25 na križanju Ulice Antuna Šoljana i Ulice Marije Radić u Zagrebu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je prouzročio 71-godišnji vozač koji je, upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, u alkoholiziranom stanju naletio na pokretnu rampu, a zatim oštetio četiri parkirana automobila.

Vozač se kretao Ulicom Marije Radić prema jugu, a dolaskom do prilaznog kolnika parkiralištu u Ulici Antuna Šoljana udario je u rampu, nakon čega je nastavio i izazvao štetu na parkiranim vozilima. Policija je utvrdila da je imao 1,57 g/kg alkohola u krvi, a dodatnom kontrolom ustanovljeno je kako mu je već ranije oduzeta vozačka dozvola te mu je bila izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima.

Nakon uhićenja, vozač je smješten u posebnu policijsku jedinicu do prestanka djelovanja alkohola, a potom je priveden na prekršajni sud. Tamo je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 4.280 eura, uz ponovno izricanje zabrane upravljanja vozilima B kategorije na šest mjeseci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.