Maloljetnik pijan i bez položenog vozačkog vozilom sletio s ceste. Ozlijeđen je

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

POLICIJA je izvijestila kako je proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano sedam prometnih nesreća, od čega pet s nastalom materijalnom štetom, dok će za dvije nesreće ozljede sudionika biti poznate nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

PU međimurska priopćila je da su se dvije prometne nesreće dogodile zbog neprilagođene brzine, a zbog nepoštovanja prednosti prolaska također su se dogodile dvije prometne nesreće. Vožnja na nepropisnoj udaljenosti bila je razlog jedne nesreće, kao i nepropisno okretanje. 

Alkoholizirani maloljetnik bez položenog vozačkog sletio s ceste pa završio u bolnici

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog produženog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod maloljetnog vozača teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, u koncentraciji od 1.7 g/kg.

"Stariji maloljetnik u subotu, 15. travnja oko 11:30 sati na državnoj cesti broj 20, između naselja Sveta Marija i Donji Vidovec, skrivio je prometnu nesreću.

Upravljajući Mercedes Sprinterom, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.7 g/kg te bez položenog vozačkog ispita, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) zbog čega je izlaskom iz zavoja vozilom izletio izvan kolnika na cestovnu kosinu, gdje je prednjim dijelom udario u travnatu površinu.

Uslijed siline udara došlo je do višestrukog prevrtanja vozila. Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije", priopćila je PU međimurska.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.