Pijani maloljetnik u Zagrebu se autom zabio u stup, nije imao vozačku. Umrla djevojka

Ilustracija: Pixsell/Luka Batelic

Od posljedica ozljeda, nakon prometne nesreće koju je izazvao maloljetnik (17), u KBC-u Sestre milosrdnice danas je preminula 17-godišnja djevojka, troje maloljetnika je lakše, a jedan teže ozlijeđen u toj nesreći, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

U nesreći, koja se dogodila jutros oko 4:10, ozlijeđena su četiri maloljetna putnika i sam vozač, a liječnička im je pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti Zagreb i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

Nije imao vozačku

Utvrđeno je da su tri putnika, 16-godišnjak, 17-godišnjakinja i 17-godišnji vozač lakše ozlijeđeni, dok su teško ozlijeđeni 17-godišnjak i 17-godišnjakinja. Od posljedica ozljeda, 17-godišnja je djevojka nekoliko sati nakon prometne nesreće, u 10:35, preminula u KBC-u Sestre milosrdnice, navodi policija.

Nesreća se dogodila u Susedgradu, na Aleji grada Bolonje, izazvao ju je maloljetni vozač (17), prije nego što je stekao pravo upravljanja motornim vozilima bilo koje kategorije. Dok je vozio osobni automobil marke Renault, zagrebačkih registarskih oznaka, u organizmu je imao 1.21 g/kg alkohola.

Sletio s kolnika i udario u stup

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Davora Bašića, brzinu kretanja vozila nije prilagodio zavoju, zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika, a potom na meki teren, nakon čega je naletio na stup javne rasvjete, priopćila je PU zagrebačka.

Zbog počinjenog kaznenog djela, izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 17-godišnjeg vozača, koji je trenutno u bolnici, bit će poduzete odgovarajuće mjere i podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.