Pijani policajac izazvao prometnu kod Slavonskog Broda pa pobjegao. Bori se za život

Screenshot: Google Street View

Noćas se iza ponoći dogodila prometna nesreća na autocesti A3 kod Brodskog Stupnika, između Slavonskog Broda i Lužana. SB Online neslužbeno je doznao da je nesreću izazvao pijani policijski službenik PU brodsko-posavske, s privatnim vozilom i izvan službe.

U nesreći je pijani policajac teško ozlijeđen. Policajac se nije zaustavio nakon prometne nesreće te je napustio mjesto događaja. RTL je objavio da je zaustavljen na naplatnoj postaji gdje mu je pozlilo.

Policajac je u osječkoj bolnici

Policajcu su nakon kratkog vremena pružili hitnu medicinsku pomoć u brodskoj bolnici, nakon čega je upućen u osječki KBC zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja. Portal SB Online piše da je navodno došlo do napuknuća srčanih vena.

Portal piše i da je policajac bio na privatnom slavlju u Slavonskom Brodu.

Na vozilu u kojem je, prema neslužbenim informacijama, bio bračni par, intervenirali su vatrogasci kako bi pomogli unesrećenima uz ekipu hitne medicinske pomoći Brodsko-posavske županije.

Oglasila se policija

PU brodsko-posavska se oglasila priopćenjem u kojem navodi da se noćas, oko 00:10, na autocesti A3 (kod Brodskog Stupnika) dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško, a jedna osoba lakše ozlijeđena.

"Očevidom je utvrđeno da je 47-godišnji policijski službenik izvan službe upravljao teretnim automobilom od istoka u smjeru zapada, dok se ispred njega u istom smjeru kretao teretni automobil talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 65-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazila 67-godišnjakinja", piše u priopćenju.

Do prometne nesreće je došlo jer 47-godišnji policajac nije držao potreban razmak, pri čemu je prednjim djelom udario u stražnji dio teretnog vozila. Nakon toga je 65-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom udarivši u središnju metalnu ogradu i smjerokazne stupiće.

Nakon prometne nesreće 47-godišnjak je nastavio kretanje vozilom te su ga nedaleko od mjesta prometne nesreće zaustavili policijski službenici, piše policija.

Svi su ozlijeđeni, nitko nije koristio pojas

Policajac je teško ozlijeđen te je nakon ukazane liječničke pomoći u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu prebačen u KBC Osijek na daljnje liječenje.

65-godišnji vozač iz drugog vozila je teže ozlijeđen, dok je 67-godišnjakinja lakše ozlijeđena.

"Policijski službenici su od 47-godišnjaka izuzeli potrebite uzorke (krv i urin) radi provođenja analize na alkohol te također protiv istoga podnose kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći", kaže policija.

Nitko od ozlijeđenih osoba nije koristio sigurnosni pojas u vezi čega policija protiv svih podnosi obavezni prekršajni nalog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.