Pirić nađen mrtav u ćeliji. Obitelj: Prisilno su ga liječili, imali smo primjedbe

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U šibenskom zatvoru tijekom noći je u ćeliji pronađen mrtav 38-godišnji Jerko Pirić. U zatvoru je bio zbog sumnje da je s Vladom Zolotom (50) naručio ubojstvo Karmelina Fistanića (38), koji je sa šest metaka u glavu i vrat pogođen na Jadranskoj magistrali kod Omiša početkom 2019. godine. Za ubojstvo se tereti Stjepan Ringwald (51).

Fistanić je sjedio u automobilu sa svojom djevojkom kada im je na motociklu prišao Ringwald i ispalio šest hitaca. Zbog toga su se vodila dva sudska postupka, a u prvom je splitski Županijski sud Ringwalda kaznio sa 19 godina zatvora, Pirića na 18, te Zolotu na 17 godina. Visoki kazneni sud je po žalbi vratio predmet na novo suđenje u kojem su dosuđene iste kazne kao i u prvom postupku, te se i sada na višem sudu odlučuje o žalbi.

Pirić je navodno pronađen gol u ćeliji, a iz Ministarstva pravosuđa su poručili da uzrok njegove smrti još nije poznat. 

Jerko Pirić pronađen mrtav u ćeliji: "Ne radi se o samoubojstvu ni o nasilnoj smrti"

"Međutim ističemo da nema naznaka nasilne smrti niti samoubojstva. Sve okolnosti navedenog slučaja se još uvijek utvrđuju", kratko su odgovorili.

Pirićeva obitelj: Imali smo niz primjedbi na njegovo liječenje, nitko nije reagirao

Pirićeva obitelj oglasila se putem njegove odvjetnice Doris Košta i poslala priopćenje. Kažu da su imali niz primjedbi na njegovo prisilno liječenje. Prenosimo ga u cijelosti:

"Shvaćamo zainteresiranost javnosti u ovom trenutku. Ono što znamo jest činjenica da je 12. kolovoza 2024. godine u večernjim satima u istražnom zatvoru u Šibeniku preminuo Jerko Pirić, a uzrok smrti je zasad nepoznat.

Točno je da smo za vrijeme njegova boravka u istražnom zatvoru u Šibeniku te u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu imali čitav niz primjedbi na prisilno liječenje i način pružanja zdravstvene zaštite Jerku Piriću, ali nitko nije reagirao, a što je u konačnici i rezultiralo smrću.

"Nadamo se da će obdukcija obaviti na pošten način"

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku naložilo je provođenje obdukcije, a mi smo podneskom zatražili i čitav niz drugih istražnih radnji, posebice pribavu zdravstvenih kartona, obavljanje informativnih razgovora i dr. Postoje određene sumnje što bi mogao biti uzrok smrti. Nadamo se da će se obdukcija obaviti na pošten način i po pravilima struke.

Jamčimo da ćemo poduzeti sve kako bi se utvrdio uzrok smrti", stoji u priopćenju koje je obitelj poslala preko Doris Košta, odvjetnice Jerka Pirića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.