Plenković prvi govorio na predstavljanju robotaksija: Bit ćemo među pionirima

U KAMPUSU u Kerestincu kraj Zagreba Mate Rimac predstavlja robotaksije, koji će se zvati Verne. Na predstavljanje su došli i premijer Plenković te ministar prometa Oleg Butković, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i mnogi drugi.

> LIVE STREAM I TEKSTUALNI PRIJENOS MOŽETE PRATITI OVDJE.

Prvi se obratio Plenković.

"Nisam očekivao da ćemo biti u mraku, to je valjda dio inovacije. Čast mi je biti nazočan ovdje. Drago mi je da ste došli u ovako velikom broju. Mate, kojeg svi skupa pratimo, kao mlad inovator je nailazio na teške i zahtjevne situacije. Bilo je skepse, inovatori su ispred svog vremena i prepušteni su sami sebi i zato to proživljavaju.

Drago mi je da smo podržali ovaj projekt i to značajnim sredstvima. Iskrene čestitke, drago mi je da ste pozicionirani ovdje u Svetoj Nedelji. Ovakva kompanija je izrazito dobro pozicionirana. Čestitam i na predstavljanju novog Bugattija. Vaš upliv na globalne procese je prepoznat, dosegnuli ste sam vrh. Za dva dana bilježimo godinu dana od potpisivanja ugovora o bespovratnim sredstvima. To je bio politički odabir na temelju smjera razvoja ovog projekta

Smatram da je jako dobro da ćemo ovako mi, u regulatornom dijelu, biti među pionirima. Stvorit ćemo pretpostavke da ovaj koncept može zaživjeti. Riječ je o projektu u kojem potpuno autonomna vozila mogu izvršavati sve funkcije vožnje u javnom prijevozu. Mi ćemo danas svjedočiti prvoj fazi ovog projekta.

Hrvatska kompanija predvodi globalne trendove", rekao je Plenković.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.