Plenković: Milanovićev rezultat je ravan nuli, nema doprinosa

Screenshot: N1

U povodu obilježavanja Dana Splitsko-dalmatinske županije, premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.

Plenković se najprije osvrnuo na predsjednika Zorana Milanovića. "Osoba koja pet godina promašila svoj mandat kojeg je dobila od birača, s bilancom rezultata koji je ravan nuli, nikakvog doprinosa, imali smo i štetu zbog njegovih proruskih stajališta na međunarodnoj razini..."

"Posjet s aspekta suradnje s Hrvatima koji žive u SAD-u je bio dobar", rekao je o svom odlasku u SAD.

O najavljenom prosvjedu umirovljenika

Osvrnuo se i na najavljeni prosvjed umirovljenika.

"Sutra ćemo imati sastanak s Maticom umirovljenika, sa sindikatom, potpisat ćemo jednu deklaraciju. Mirovine prosječene su 620 eura, one su značajno povećane, devet paketa potpore dato je našim umirovljenicima u vrijeme krize. Posebno smo osjetljivi na segment najranjivijih skupina.

Dali smo si ambiciju da prosječna sveukupna mirovina na kraju ovog mandata bude između 750 i 800 eura, na tome ćemo raditi. Naš partner je HSU, ta je tema itekako u našem fokusu, a ovi koji nisu izabrani u sabor nastoje učiniti malo na svojoj vidljivosti”, poručio je Plenković.

"Ideja je da se vojni rok uveden na početku iduće godine"

Osvrnuo se i na Milanovićeve izjave o vojnom roku. "Ovaj zlokobni kršitelj Ustava reagira na neke medijske članke za koje ne vidim utemeljenja. Ideja je da sve bude u funkciji na početku iduće godine."

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.