Plenković o HDZ-ovcu koji je spiskao novac Sveučilišta: To nema nikakve veze s HDZ-om

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak sudjelovali su povodom Dana grada Bjelovara na obilježavanju Dana bjelovarskih branitelja i svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

"Što ja tu mogu što je on član stranke"

Plenković je na pitanje novinara o javnoj nabavi mladog HDZ-ovca, koji je plaćao osobna usavršavanja, skupu opremu i sefove, kazao kako je Mladež HDZ-a već reagirala na to.

>> HDZ-ovac spiskao 700.000 kn Sveučilišta na mobitele, kamere, laptope...

"Nikakve veze to nema s HDZ-om, to je nešto što je on radio u svojstvu čelnika Studentskog zbora. Mladež HDZ-a je reagirala, niti imamo veze s tim niti dolazi u obzir ovo vječno etiketiranje svega što ima veze s HDZ-om. Što ja tu mogu što je on član stranke", rekao je Plenković.

"Moramo vidjeti tko je omogućio da imamo milijune eura"

"To su ljudi koji nisu dali ništa hrvatskom putu u EU", kaže Plenković na pitanje o izjavama nekih političara da je Hrvatska najviše novca iz Europske unije dobila jer je najjadnija članica.

"Da smo imali aktere poput tih, još 150 godina ne bismo ušli u EU. Ostali bi negdje u glibu", kaže. "Ovi iz Zagreba, Možemo, oni ne znaju jesu li za euro. Ovo je moment kad moramo vidjeti tko je to omogućio da u trenucima nacionalne krize imamo milijune eura na raspolaganju", govori premijer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.