Plenković o Indexu: To je govor mržnje, očekujem reakcije

Foto: Pixsell

ANDREJ PLENKOVIĆ u Zadru je dao izjavu povodom posjeta Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Između ostalog, novinari su ga pitali i za pop-up danas postavljen na naslovnicu Indexa: "Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!" Ponuđeni odgovori bili su "Ne, ja sam član HDZ-a" i "Da, ja sam čovjek".

Odgovor "Ne, ja sam član HDZ-a" vodio je ovdje

Index je prozor postavio u znak podrške riječkom kafiću Three Monkeys, koji za goste ne želi HDZ-ovce.

> Šeksov posinak: Indexovo dehumaniziranje HDZ-a je degutantno i sramotno

> Ovo je hrvatski premijer: Danima pratim reakcije oko kafića Tri majmuna, to je jadno

Premijer je to nazvao govorom mržnje.

"Očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije da reagiraju na te pojave, pojave diskriminacije i govora mržnje. Ta vrsta šutnje traje već deset dana, a ja sam siguran da će ti dušebrižnici na to reagirati."

 

 

O izjavi Peđi Grbina

Osvrnuo se i na izjavu Peđe Grbina da je Plenković nositelj diskriminacije u Hrvatskoj.

"Ne znam, ja sam vidio samo kratko taj naslov. Nisam shvatio elaboraciju. Je li mislio na gospođu Holy koja govori o dotepencima u Zagrebu? Je li možda mislio na gospodina Klisovića koji govori o Hercegovcima i kandidatima iz Hercegovačke? Najvažnije je da on malo provede jednu vježbu introspekcije, malo pogleda oko sebe, pogleda svoje oktroirane kandidate nakon raspuštanja organizacije u Zagrebu i vidi što govore i kakve poruke nejednakosti i diskriminacije šalju i građanima Zagreba. Očito je ta politika diskriminacije postala neki novi trend pa vidim da i on tome daje doprinos", rekao je Plenković.

Plenković govorio o INA-MOL-u i izboru predsjednika Vrhovnog suda

Plenković u Šibeniku danas svečano otvara Adriatic Business Centar, nakon čega će posjetiti tvrtku Impol-TLM d.o.o., gdje će se sastati s predstavnicima Uprave. 

Novinari su ga pitali i o reotkupu Ine od MOL-a, na što je premijer odgovorio da razgovori još traju.

"Podaci o pregovorima još su tajni, takvi će i ostati", poručio je Plenković. 

Što se tiče izbora predsjednika Vrhovnog suda, Plenković kaže da tu nije bilo nikakvih razgovora.

"Ne vidim problem da bilo tko od pravnih stručnjaka ne podnese svoju kandidaturu. Moram priznati da mi cijela ta situacija djeluje neočekivano i nepotrebno", dodao je premijer. 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.