Plenković obavijestio Njonju da ne ide u Bruxelles. HDZ-ovac: Neka pati koga smeta

Foto: X, Patrik Macek/PIXSELL

Krunoslav Katičić, saborski zastupnik i glavni tajnik HDZ-a, objavio je na X-u fotografiju dopisa koji je premijer Andrej Plenković uputio predsjedniku sabora Gordanu Jandrokoviću. Plenković je u navedenom dopisu obavijestio Jandrokovića kako neće preuzeti dužnost zastupnika u Europskom parlamentu. 

"Oporba je predsjedniku vlade i HDZ-a više puta nametala scenarij koji se opet neće dogoditi. Neka pati koga smeta", poručio je Katičić, uz objavljenu fotografiju dopisa. 

Oporba nagađala kako Plenković želi u Bruxelles

"Poštovani gospodine predsjedniče Hrvatskog sabora, dragi Gordane, na izborima za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske provedenim 9. lipnja 2024. izabran sam kao prvi na listi Hrvatske demokratske zajednice koja je pobijedila na tim izborima i osvojila polovicu, odnosno ukupno šest od 12 mandata. 

Na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor 17. travnja 2024. hrvatski birači dali su većinsku podršku Hrvatskoj demokratskoj zajednici te mi je Hrvatski sabor 17. svibnja 2024. treći put iskazao povjerenje za obnašanje dužnosti predsjednika Vlade (u mandata 2024.-2028.).

Kako bih opravdao ukazano povjerenje i odgovornost koju nosi dužnost predsjednika Vlade obavještavamo Vas da ću nastaviti obnašati povjerenu dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske te da neću preuzeti dužnost člana u Europskom parlamentu", stoji u Plenkovićevom dopisu. 

Podsjetimo, Plenković je predvodio HDZ-ovu listu na europarlamentarnim izborima, što je u dijelu oporbe potaknulo nagađanja kako cilja na neku poziciju u Bruxellesu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.