Plenković: Smjenjujem i Hanžeka

Foto: Index

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković objavio je smjenu ministra graditeljstva Ivana Paladine i ministrice EU fondova i regionalnog razvoja Nataše Tramišak.

Umjesto Paladine je za ministra postavio Branka Bačića, a umjesto Tramišak njenog dosadašnjeg državnog tajnika, HDZ-ovca Šimu Erlića.

 

"Branko Bačić je jedan od mojih najbližih suradnika. Zna sve što se događa u vladi. Ima jako veliko životno iskustvo, bio je ranije na čelu tog ministarstva. Uvjeren sam da će dati veliki doprinos ovom procesu. Očekujem da jako puno i jako brzo ubrza obnovu", rekao je. 

Kazao je da će biti dosta promjena u organizaciji sustava obnove te da je smijenio šefa Središnjeg državnog ureda za obnovu Gordana Hanžeka.

"Zahvalit ćemo se gospodinu Hanžeku, bit će dosta promjena", rekao je.

Na novinarski upit znači li to da će doći do centralizacije cijelog sustava o čemu je, prema informacijama pojedinih medija, na nedavnom sastanku u Vladi govorio i sad već bivši ministar Ivan Paladina, premijer je rekao kako to nije samo pitanje centralizacije.

"To je pitanje bolje organizacije i učenja na onome što smo primijetili da je, rekao bih, i iz nekih institucionalnih razloga možda dovelo do sporije dinamike cijeloga procesa. Napravit ćemo sve što je potrebno da se on ubrza", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.