Plenković: Srbija mora dobro paziti

Foto: Luka Šangulin/Index

ANDREJ Plenković kratko je komentirao situaciju u Srbiji i nedolazak Sergeja Lavrova. Podsjetimo, Lavrov ne može doći u Srbiju jer su Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zatvorile zračni prostor.

Plenković je kratko komentirao kako je to sve stvar Srbije i Rusije te da nema veze s Hrvatskom.

"To je stvar Rusije i Srbije, nema veze s nama. Srbija mora paziti koju stranu bira i drži, ovo nije vrijeme za sjediti na dvije stolice", rekao je Plenković na presici o cijenama goriva.

 

Lavrov sazvao presicu

Umjesto posjeta Srbiji, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov održat će online tiskovnu konferenciju oko 13 sati po moskovskom vremenu, javlja RIA Novosti.

"Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov održat će 6. lipnja tiskovnu konferenciju o aktualnim međunarodnim temama. Događaj će se održati online. Konferencija za novinare počet će oko 13 sati", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova ranije je izjavila da su zemlje u susjedstvu Srbije zatvorile zračni prostor za let zrakoplova ruskog ministra vanjskih poslova koji je trebao posjetiti Beograd od 6. do 7. lipnja.

Beogradski mediji objavili su u nedjelju da se Crna Gora pridružila Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji u namjeri da u svom zračnom prostoru onemogući prelet zrakoplovu kojim bi Lavrov trebao doputovati u Beograd.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.