PROPAST HRVATSKE

Plenković: U Africi bi vapili da imaju standard kao Hrvatska

Foto: Marko Lukunić/ Pixsell, video: RTL

ANDREJ Plenković slušao je misu u katedrali u kojoj je Bozanić, među ostalim, govorio nešto što bi se moglo protumačiti kao kritika vlasti.

"Kao službenik Crkve nemam pretenzija ulaziti u stručnu prosudbu, na što su drugi pozvani. Samo spominjem neka pitanja koja toliki ponavljaju: štiti li naše zakonodavstvo na gospodarskom području malog čovjeka ili interesne skupine i lance moćnog kapitala? Zašto toliki u dobronamjernim pokušajima nailaze na nerazumljive zapreke te obeshrabreno posustaju? Suočava li se hrvatsko društvo na institucionalnoj razini studijski, ozbiljno i politički djelotvorno s demografskom krizom u kojoj se nalazimo?", govorio je Bozanić.

Plenković je rekao da je "uvijek dobro čuti poticaj - tri poruke savjesti, nade i ostanka u RH su nešto što svi dijelimo", kao i evociranje uspomena na kardinala Stepinca - njegova propovijed je zagovor svima nama da radimo što više", kazao je premijer, prenosi N1.

Kazao je kako demografski problemi nisu tu od jučer.

"Taj trend je svojstven mnogim zemljama u Europi upravo naše veličine, to je jedno od temeljnih pitanja, i jučer smo dijelom o tome govorili, imate ogromne demografske plus trendove u zemljama Afrike i srednjeg istoka gdje je sasvim drugačija situacija, tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj", kazao je Plenković.



Pogledajte i ostale Plenkovićeve bisere:
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.