Plenković: Vlada je partner u razvoju cijele Dalmacije

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dan županije​ Splitsko-dalmatinske i blagdan zaštitnika sv. Jeronima obilježen je danas u HNK-u Split svečanom sjednicom Županijske skupštine na kojoj je bio predsjednik vlade Andrej Plenković poručivši da je vlada partner u razvoju i županije i cijele Dalmacije.

Dodijeljene su i nagrade županije. ​Rektor splitskog sveučilišta Dragan Ljutić, Vedran Radonić i akademik Nenad Cambi dobili su nagrade za životno djelo​.

Skupne nagrade uručene su Kulturno-umjetničkoj i ​sportskoj udruzi Cista Velika, Oratoriju Don Bosco - Kman, Splitskom dijabetičkom društvu, Hrvatskom katoličkom glazbenom društvu Podstrana​ i Kulturno-umjetničkoj udruzi Milan Begović.

Joe Bašić, Nedjeljko Kovačev, Ivan Pavišić, Marija Jović i Mladen Parlov dobili su godišnje nagrade županije.

"Vlada je partner u razvoju cijele Dalmacije"

Plenković je istaknuo da je suradnja vlade sa Splitsko-dalmatinskom županijom odlična i da je bilo lijepo danas čuti sva postignuća koja su ostvarena suradnjom u proteklih godinu dana, ali i u cijelom mandatu.

​"Napredak je to gospodarski, društveni, kulturni, akademski, sportski i prometni. Drago nam je da je vlada partner u razvoju cijele Dalmacije, priobalnog područja i otoka, ali i zaleđa.

Zato sam naglasio važne korake koje smo poduzimali proteklo vrijeme glede financiranja brojnih projekata, a osobito našu želju da se u trećem mandatu posvetimo i rješavanju velike prometne platforme kako bi se riješile velike gužve koje nastaju, osobito na istočnom pravcu od Solina preko Mravinaca, Stobreča, Dugog Rata, pa sve do Omiša", rekao je premijer Plenković.

"Dobro napreduju radovi na tunelu Kozjak, sjajno"

Dodao je kako je to zadatak na kojem radi Ministarstvo prometa i Hrvatske ceste, napomenuvši kako dobro napreduju radova na tunelu Kozjak, što je sjajno. Ocijenio je da će ta nova prometnica rasteretiti Split.

Plenković je čestitao laureatima kojima su danas uručene nagrade za svoj doprinos kulturnom, gospodarskom i društvenom životu u toj županiji.

​Župan Blaženko Boban​ rekao je da sve aktivnosti koje provode rade u interesu građana. Žele ostvariti sve planove i ciljeve koje imaju, te su ponosni na svoje programe i projekte, dodao je. 

Predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić rekao je da su u radu Skupštine splitsko-dalmatinske županije uspjeli održati visoku razinu vladavine prava, građanske pristojnosti i slobode izražavanja, te da se nada kako će tako ostati do kraja mandata.

Brojni HDZ-ovci bili u splitskom HNK

Nagrađeni za životno djelo. arheolog akademik Nenad Cambi (1937.) rekao je novinarima kako mu nagrada znači jako puno. Dodao je da priprema još nekoliko knjiga ili su u visokoj fazi dorade.

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine u splitskom HNK-u bili su, među ostalima, i ministri Branko Bačić, Tonći Glavina, Šime Erlić, Ivan Šipić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić te predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac.

Splitsko-dalmatinska županija je prostorno najveća hrvatska županija, a danas slavi svoj 31. rođendan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.