Plovilo granične policije potonulo u Savu na vezu u Županji. Otkriven uzrok havarije

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Službeno plovilo granične policije na rijeci Savi, koje se zbog kvara nalazilo na vezu u Županji, uslijed prodiranja vode potonulo je, a brzom reakcijom policajaca i vatrogasaca brod je izvučen, izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.   

"U noći sa subote na nedjelju, 28./29. rujna, uslijed obilne kiše došlo je do prodora vode u službeno policijsko plovilo na zaduženju u Postaji granične policije Županja, koje je prethodno zbog kvara bilo privezano na vez na rijeci Savi u Županji.

Plovilo je krenulo tonuti, a policijski službenici su odmah reagirali te ga u suradnji s pripadnicima Javne vatrogasne postaje Županja izvukli iz vode", navodi se u priopćenju.

Policija objavila uzrok potonuća

"U suradnji s Lučkom kapetanijom Slavonski Brod na plovilu je obavljen očevid, kojim je utvrđeno kako je uzrok havarije nekontrolirano prodiranje vode u krmenu komoru kroz mikropukotine na mjestu gdje su ploče zavarene te je isključena mogućnost da je događaj posljedica kaznenog djela", dodaju iz vukovarsko-srijemske policije.

Plovilo je potom predano ovlaštenom serviseru radi popravka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.