Pobuna sindikata uhljeba: "Daleko nas je više necijepljenih, strahujemo od otkaza"

Screenshot: Nova TV

OSIM sindikata učitelja i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika se pobunio protiv uvođenja covid-potvrda u sve državne i javne službe. 

"Također smo jednakog stava. Ne odobravamo uvođenje covid-potvrda. Smatramo da se covid-potvrdama ograničavaju ljudska prava i slobode. Ovakav selektivni pristup je upitan jesu li te potvrde mjerodavne", rekla je u Dnevniku Nove TV Iva Šušković iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

"Ako želim izvaditi osobnu iskaznicu, moram imati covid-potvrdu, tko će to provjeravati?" pitao je novinar. 

"Ovo se tiče se svih građana Hrvatske, svi ćemo u jednom trenutku doći u neku ustanovu, zatražiti neku potvrdu i u tom trenutku ćete morati imati covid-potvrdu", kazala je sindikalistica koja se nada kako zadatak provjere covid-potvrda neće pasti na državne službenike.

"Nadam se da vlada neće angažirati državne službenike i namještenike da budu covid-redari i dati nam dodatnog posla", kazala je. Krenuli su otkazi u bolnicama i nekim zdravstvenim ustanovama.

"Očekujete li da je ovo put i za one koje se nisu cijepili u državnoj službi?" zanimalo je reportera.

"Naši članovi također strahuju od toga. U strahu su od pandemije, oboljenja, cjepiva i otkaza. Danas je daleko više necijepljenih nego cijepljenih u državnim službama, ali s obzirom na strahove koje sam navela, ljudi se odbijaju cijepiti, ali i testirati. Mi ćemo učiniti sve da sačuvamo naše članove", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.